BlackBerry-aksjen stuper etter at selskapet benekter Samsung-oppkjøp
(Bilde: Faraways/Shutterstock.com)

BlackBerry-aksjen stuper etter at selskapet benekter Samsung-oppkjøp

Samsung skulle punge ut 57 milliarder kroner for selskapet, ifølge kilder.

Det kanadiske selskapet BlackBerry er mest kjent for sine tastaturtelefoner og var lenge en stor og viktig aktør på mobilmarkedet, særlig på det amerikanske bedriftsmarkedet. I konkurransen med andre mobilselskaper gikk selskapet imidlertid etter hvert inn i en svært turbulent fase, med bratte børsnedganger og store kutt i stillinger. 

Som en konsekvens måtte selskapet skifte fokus, og først i fjor sommer kunne BlackBerry melde at de omfattende  omstruktureringene i selskapet var over. Selv om selskapet fremdeles er tilnærmet usynlig i vesten, har de etter hvert fått betydelige markedsandeler i Asia, og de forsøker seg også stadig med nye produkter.

Rykter om Samsung-oppkjøp

Nyhetsbyrået Reuters kunne i går melde at mobilgiganten Samsung skal ha innledet forhandlinger om et oppkjøp av BlackBerry.

Opplysningene kommer både fra en anonym kilde med «god kjennskap til saken» og dokumenter som Reuters selv har fått tilgang til. Sjefer fra begge selskapene skal ha vært i møte med hverandre forrige uke, og Samsung skal ha lagt frem bud på selskapet. Budet lå visstnok på 7,5 milliarder dollar, altså rundt 57 milliarder norske kroner.

Ifølge kilden som Reuters var i kontakt med skal oppkjøpet i stor grad være motivert av et ønske om å skaffe seg BlackBerrys mange patenter, som vil komme godt med i den intense konkurransen med Apple. BlackBerry sitter angivelig på over 44 000 patenter relatert til blant annet mobilteknologi. Disse alene skal være verdt minst 10 milliarder kroner, men trolig enda mer.

Avviser oppkjøp

BlackBerry-aksjen skal ha steget med hele 30 prosent på børsen etter at nyhetsbyrået skrev om saken, men kort tid etter at nyheten ble kjent gikk både BlackBerry og Samsung ut og avkreftet oppkjøpsryktene. Det fikk aksjekursen til å stupe med 20 prosent, skriver Bloomberg.

«BlackBerry har ikke vært i samtaler med Samsung om mulige tilbud om å kjøpe BlackBerry. BlackBerrys policy er å ikke kommentere rykter og spekulasjoner, og vi ønsker derfor ikke å kommentere saken ytterligere», heter det i en uttalelse fra selskapet. Også Samsung avkrefter oppkjøpet overfor Bloomberg.

Samsung har lansert sin første mobiltelefon med eget operativsystem:
Møt Samsungs første Tizen-baserte telefon »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen