Blåtannbrillene er her

I januar annonserte Motorola at de hadde inngått et samarbeid med den anerkjente solbrilleprodusenten Oakley, der målet var å utvikle et sett med solbriller med blåtannstøtte. Produsentene lovet den gang at brillene skulle være ferdige innen et halvt år, men allerede etter en måned viste de frem en prototype på brillene på 3GSM World Congress i Cannes, som gikk av stabelen i februar.

I går kunne endelig den amerikanske duoen avduke den ferdige versjonen av RazrWire Bluetooth Eyewear.

RazrWire er en kombinasjon av Oakleys designferdigheter og Motorolas teknologiske kompetanse, og er et forsøk på å gjøre en trådløs hverdag til en del av motebildet. Et enkelt blikk på bildet av brillene viser at det eneste som faktisk er gjort her er å skru et blåtannhodesett fast til et par solbriller.

Imponerende designarbeid
Dette høres kanskje enkelt ut, men å få en blåtannmodul til å passe inn i designet er ikke akkurat en liten utfordring. Her har Oakley gjort en glimrende jobb, og har faktisk fått hodesettet til å se ut som en naturlig del av brillene - i den grad det er mulig. Dermed har vi et produkt som absolutt kan falle i smak blant motebeviste mobileiere.

Motorola har heller ikke gjort en dårlig jobb. En taletid på 4 til 6 timer og en standbytid på opp til hundre timer er absolutt godkjent for et trådløst hodesett. For å lade RazrWire kan man enten bruke en standard lader, eller koble hodesettet til USB-porten på en datamaskin.

På undersiden av blåtannmodulen finner man tre knapper, der to brukes til å justere volumet. Den tredje brukes til å ta imot samtaler, samt til å ringe opp kontakter, sistnevnte er mulig ved å bruke talekommandoer.

Brillene kan brukes sammen med de aller fleste telefoner med blåtannstøtte, og har i likhet med de fleste vanlige blåtannhodesett en rekkevidde på ti meter. Man vil nok også kunne bruke brillene til å gjennomføre IP-baserte samtaler fra PC-er med blåtannstøtte, for eksempel via Skype.

Avtagbar blåtannmodul
Å ha blåtannhodesettet sitt festet til et par solbriller har dessverre ikke bare fordeler. Man ser for eksempel ikke helt klok ut dersom man går på gata en kald februarnatt og snakker ut i løse luften - iført solbriller.

Det går imidlertid an å ta av blåtannmodulen, slik at man kan bruke brillene alene, noe som kan være praktisk hvis man skal spille sandvolleyball eller bedrive andre aktiviteter som kan skade hodesettet.


RazrWire finnes i tre forskjellige fargevarianter.

Solbrillene selges i tre forskjellige varianter: Platinium, som har gult glass og innfatning i to forskjellige brunfarger, Mercury, som har lysegrått glass og sølvfarget innfatning, samt Pewter, med sort glass og sort innfatning.

RazrWire har en prislapp på $295, noe som tilsvarer i underkant av 2000 norske kroner. Brillene kommer på markedet i begynnelsen av neste måned.

(Kilder: Oakley, Motorola)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen