Test

Blåtann til solskjermen.

Den veier omtrent det samme som mobiltelefonen din (110 g), og festes til solskjermen ved hjelp av to kraftige magneter og en medfølgende metallklips. Flytt den fra bil til bil, eller bruk den på kontoret. Bluetooth håndfri er greit enten du har mange biler eller bare kjører leiebil i ferien.

Det er tre ting ved denne typen løsninger som du skal være oppmerksom på; Lyd, betjening og montering. 

Lyd
Når det gjelder lyd gir vi Supertooth Light full score. Innkommende samtaler høres tydelig uten ekstra sus eller skurring eller andre forvrengninger. Og like viktig – de vi snakker med reagerer ikke på at vi bruker håndfri. Vi har full duplex (kan snakke i munnen på hverandre), og settet kan brukes i biler med relativt mye kupéstøy. Skal du bruke settet i en kabriolet er du imidlertid avhengig av å finne en plassering der mikrofonen ikke utsettes for vind.

Supertooths gode duplexløsning gjør at den også egner seg som konferansetelefon på møterommet. 

Betjening
Betjeningen av håndfrisettet er så enkel som det vel er mulig å gjøre den. Et trykk på siden, og mikrofonarmen glir ut. Nå er settet aktivt. Etter kjøreturen trykker du armen inn igjen, og settet er avslått. Settet virker med alle mobiltelefoner som har blåtann, og talestyring virker med mobiltelefoner som har de dette. Trykk på grønn knapp – les talemerket for kontakten du vil ringe, og samtalen kobles opp. Rød knapp avslutter eller avviser samtaler.

Knappene er store, noe som gjør det enkelt å bruke settet uten å måtte flytte blikket fra trafikken.

Settet har også to volumknapper – den ene øker volumet, den andre demper det. Her hadde forgjengeren en dreieknapp, og egentlig likte vi den gamle løsningen bedre. Volumknappenes plassering i siden av enheten er ikke ideell. Du må holde i mot når du trykker, for ellers risikerer du å dytte settet ut av magnetfestet.

Montering
Monteringen er verdens enkleste sak. Re en metallklips på solskjermen, og plasser settet horisontalt på denne. Siden klypen er like bred på begge sider kan settet lett flyttes over om du vipper solskjermen opp eller ned. Settet blir heller ikke hengende ned i synsfeltet, slik vi har opplevd med andre løsninger. Den vertikale plasseringen gjør at settet er mindre i veien enn Supertooth 2 kunne være. 

En lading holder til 16 timer tale, og vi har kjørt med settet i bilen i en måned uten å måtte lade. En lampe varsler om batterispenningen er lav, og billader følger med.

Det eneste vi savner på dette settet er et display som viser hvem som ringer.

Men når settet koster godt under 1.000 kroner er det i grunnen ikke mer å lure på. Finner du en løsning med bedre lyd til samme pris så vil vi gjerne høre om det.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen