Blåtann skyter fart

I dag kunne Bluetooth Special Interest Group (SIG) annonsere at Blåtann-standarden dette kvartalet har passert en historisk milepæl, da det for første gang har blitt sendt ut over en million Blåtann-utstyrte produkter i uken.

Standarden, som er oppkalt etter den dansk-norske vikingekongen Harald med samme etternavn, har for alvor skutt fart siden den først ble lansert i 1997. Prinsippet om å gjøre det mulig for enheter å snakke sammen trådløst og på samme språk har falt i smak hos verdens produsenter, som trykker Blåtann-teknologi inn i et stadig større utvalg av forskjellige enheter og produkttyper.

Mens man på slutten av 90-tallet kun fant Blåtann-teknologi i mobiltelefoner, har man de siste årene sett teknologien dukke opp i alt fra MP3-spillere og bærbare datamaskiner til biler og skrivere. Teknologien har dessuten blitt stadig mer brukt i forskjellige sorter tilbehør, slik som trådløse headsett og GPS-moduler.

Mye tyder på at denne utviklingen vil fortsette, i det man ser den populære standarden gjøre sin inntreden i stadig nye markeder. For eksempel har man allerede begynt å bruke Blåtann-teknologi i trådløse øretelefoner, og det er også planer i horisonten om å implementere den i alt fra TVer til mikrobølgeovner.

"Når det gjelder den trådløse Blåtann-teknologien er visjonen endelig i ferd med å møte virkeligheten. Nåværende produkter og bruksområder blir stadig bedre, mens nye applikasjoner og løsninger er i horisonten," forteller Intel-analytiker David Whitlinger. "En million enheter per uke er bare begynnelsen."


relatert stoff

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen