Blåtann på hustelefonen

Unidens ELBT595 har alle de vanlige funksjonene til en trådløs telefon. I tillegg har den en rekke spennende ekstrafunksjoner, som vi enda har til gode å se blant andre trådløse basetelefoner. Dette, i tillegg til et oppsiktsvekkende design, kan være startskuddet for en ny æra innen trådløs mobilteknologi.

Telefonens utseende er uvanlig lekkert. Selv om den er en smule klumpete, som slike telefoner ofte er, lyser den av stil og klasse. Fargekombinasjonene er en vellykket sammensetning, som ikke gjør det mindre spennende å se på telefonen.

Selve håndsettet er formet som en kamskjells-telefon. Størrelsen på håndsettet blir med dette redusert til halvparten av det vi er vant til. Dette gjør det langt mer praktisk å ta med seg telefonen i lomma om man skal ut en tur.

Både skjermen på håndsettet og på basen er i en behagelig blåfarge. Hvis du ikke liker blått, kan du velge mellom fire andre farger. Hvite taster gjør det enkelt å bruke den også i skumringen. Både telefonen og basen er rammet inn av en koksgrå linje, som får det hele til å se enda mer stilig ut. En rund navigeringsknapp i sølv setter prikken over i'en.

Enheten har alle standard-funksjonene som samtale venter, telefonsvarer, nummervisning og høytaler. Telefonsvareren er riktignok spesiell, fordi den er digital. Dermed er det slutt på kassetter og tilbakespoling. Telefonen har også plass til hele 400 numre i telefonlisten.

Blåtann og USB
Det som skiller denne telefonen fra andre telefoner er Blåtann-funksjonen. Hvis du har et Blåtann-hodesett, er det nok å bare være i nærheten av telefonen for å bruke den. Det kan være praktisk for de som beveger mye på seg eller har behov for å ha hendene fri.

En annen spennende og ny funksjon er muligheten for USB-tilkobling. Med telefonen følger en USB-kabel, som du kobler mellom basen og datamaskinen din. Slik kan du krydre både håndsettet og basen med ekstra programvare, ringetoner og bakgrunnsbilder.

ELBT595 har også en innebygd "barnevakt". Sett basen i samme rom som minsten, og følg med på alt som skjer fra håndsettet i stua. Hvis du selv er i bevegelse, kan du overvåke barnerommet via ditt Blåtann-hodesett. Er du opptatt, kan du bruke "ikke forstyrr"-modusen. Telefonen kan også brukes som en syvende sans. Den har en innebygget kalender med påminnelsesfunksjon.

Det kan se ut som Uniden har landet på noe midt i mellom en multifunksjonell mobiltelefon og en vanlig basetelefon. Uansett vil nok flere produsenter følge i deres spor, etter som markedet krever stadig mer avanserte kommunikasjonsverktøy.

ELBT595 kommer på markedet i mars 2005, og har en pris på ca 1600 kr.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen