Blåtann i skibakken

Skisenteret Vrådal Panorama tester nå ut et nytt pilotprosjekt, som går ut på at de besøkende skal kunne finne all informasjonen de trenger - på sin egen mobiltelefon.

Det som er spesielt med tjenesten er at kommunikasjonen skjer via blåtann. Skianlegget har nemlig installert en rekke blåtannsendere rundt i området, som hele tiden oppdaterer informasjonen.

Det første du må gjøre for å ta i bruk tjenesten er å laste ned programmet Mobsite. Dette programmet får du enten ved å laste det ned via GPRS, eller ved å skru på blåtannfunksjonen i lokalene til skiutleien, der det finnes egne installasjonssendere.

Mobsite inneholder blant annet en komplett turistguide. Denne inneholder telefonnummeret til hotellet, rutetider for skibussen, informasjon om skiløyper og annet nyttig.

Få værmeldingen via blåtann
I tillegg får du også løpende oppdatert informasjon via blåtann. Du kan for eksempel sjekke værmeldingen eller få beskjed om årsaken til at skiheisen plutselig har stoppet. Lurer du på om det blir arrangert afterski-aktiviteter er det bare å sjekke dagens agenda via Mobsite.

Når du installerer Mobsite aksepterer du samtidig at alle blåtannsenderne i anlegget kan sende informasjon til telefonen din, og lagrer blåtannadressen din i anleggets database. Du vil altså ikke motta informasjon dersom du ikke har Mobsite på telefonen.

Vrådal Panorama skisenter har hatt tjenesten gående i en knapp måned, og skal fortsette frem til 17. april, når skisesongen er over for i år. Dersom prosjektet blir vellykket, skal alle skisenter i Telemark få tilbud om å ta i bruk konseptet neste år.

Vil du ha mer informasjon kan du sjekke Mobsites hjemmesider.

(Kilde:Mobsite)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen