Blåtann i 110 Mbps på vei til mobilen

Vi har tidligere skrevet om neste generasjons blåtann som skal kombineres med ultrabredbånd (UWB), for raskere hastigheter. Nå er prosjektet godt på vei, og Freescale Semiconductor demonstrerte for kort tid siden en Ultra-Wideband-brikke som støtter begge de to trådløse teknologiene.

- Denne demonstrasjonen er første steg på veien mot å kombinere styrken hos blåtann og UWB, sier Martin Rofheart fra Freescale.

Blåtann er i dag fast inventar i millioner av tekniske duppeditter over hele verden. Teknologien krever lite strøm, noe som gjør den spesielt egnet for små batteridrevne enheter som mobiltelefoner. En stor svakhet er derimot hastigheten, som ikke ligger på mer enn et par megabit per sekund.

110 Mbps
Med UWB innabords kan blåtann levere hastigheter på opptil 110 Mbps. Dette er en stor forbedring, og åpner for muligheter som ikke er til stede i dag. Med den nye brikken kan du blant annet streame video og overføre store datamengder mellom enheter som er utstyrt med blåtann.

Når blåtann-uwb-brikker bli kommersielle, vil man kunne utstyre telefoner med høyhastighets UWB uten at de mister bakoverkompatibilteten med dagens blåtann-telefoner.

Møter konkurranse
Også andre aktører vil snart tilby trådløse løsninger som er raske nok til å streame videosignaler. Tidligere i år rapporterte Wireless USB Promoter Group at standarden for trådløs USB er ferdig utviklet, og klar til å ta rotta på blåtann allerede i løpet av neste år.

Mens den nye blåtann-generasjonen kan skilte med en hastighet på opp til 110 Mbps over en rekkevidde på 10 meter, skryter WUSB av 480 Mbps over en rekkevidde på tre meter og 110 Mbps over ti meter.

(Kilde: MobileMag)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen