Blåtann henter hjelp

Et samarbeid mellom Fen Technology og Securecom Technologies har resultert i utviklingen av en panikkalarm med innebygd blåtann, som kan kommunisere med en GSM-telefon. Alarmen som er på størrelse med en knapp kan henges rundt halsen, og har fått navnet Wireless Personal Alarm (WPA).

De fleste har med seg mobiltelefonen uansett hvor de beveger seg og utviklerne har benyttet seg av akkurat det faktum. For at systemet skal fungere må du ha en GSM-telefon med støtte for blåtann innenfor en rekkevidde på ti meter.

Når du trykker på panikkalarmen vil mobiltelefonen motta varselsignalet og sende opplysninger om hvor du befinner deg ut til forhåndsbestemte mottakere. Pårørende får dermed beskjed om hvor du er, og vil kunne komme raskt til unnsetning.

Alarmen fungerer også sammen med satellittelefoner. Ulempen er at telefonen må kobles direkte til alarmen, og du mister da fordelen av ikke å være avhengig av å ha mobiltelefonen på deg om noe uforutsett skulle skje.

For GSM-telefoner blir stedet du befinner deg på bestemt ved bruk av lokaliseringsteknologi. Dette krever at du abonnerer på en slik tjeneste. For satellittelelefoner brukes posisjoneringssystemet GPS.

Selskapet forhandler nå med interesseparter flere steder i verden, og håper å få produktet på markedet i løpet av tredje kvartal i år.

(Kilder: CommsDesign, EETimes)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen