Blåtann fra Motorola

Motorola kan nå bidra til å få ned antall mobil-relaterte bilulykker i verden med sitt nye Blåtann-baserte håndfrisett, som er utviklet for å gjøre det minst mulig distraherende å gjennomføre en samtale i bilen.

Kort tid etter at brukeren starter bilen vil håndsfrisystemet automatisk gi beskjed over høytaleranlegget om at telefonen er tilkoblet via Blåtann, uten at man trenger å løfte en finger. Dette krever selvsagt at Blåtann-funksjonen på telefonen er slått på.

Helt fri for knapper er enheten allikevel ikke, men de få knappene man trenger er plassert direkte på speilet som er festet i taket i bilen, slik at brukeren har rask tilgang til knappene uten å måtte fjerne blikket fra veien.

Når man trykker inn knappen som aktiverer talekommandoer, kommer en stemme som spør hvilken funksjon som skal aktiveres. Hvis brukeren da sier "ring", etterfulgt av et telefonnummer vil enheten ringe opp vedkommende som har nummeret. Ved innkommende anrop vil radioen dempes, og ringelyden til telefonen kommer over høytaleranlegget. Man svarer enkelt og greit ved å trykke inn en av knappene på speilet.

For de som måtte være interessert i å ta en nærmere titt på enheten, finnes det en demonstrasjonsvideo fra CeBIT på Motorolas hjemmesider.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen