Blåtann forbedres

Blåtann har den siste tiden skutt fart som kommunikasjonsteknologi, og flere mobilprodusenter ser ut til å få øynene opp for vidunderteknologien. Blåtann er mer eller mindre blitt en standard i nye profftelefoner det siste året, og muligjør blant annet bruk av trådløs handsfree og synkronisering mellom digitale enheter.

Nå har Bluetooth SIG, Special Interest Group, som har ansvar for Blåtann-teknologien, videreutviklet teknologien, og presenterte nylig versjon 1.2 som har enda flere fordeler enn forgjengeren. Riktignok har man fortsatt kun en kommunikasjonsradius på 10 meter, men det er ventet at 1.2 teknologien skal kunne ha andre bruksområder enn kommunikasjon mellom mobiltelefoner og lignende enheter.

En ting som er forbedret er at man kan endre kommunikasjonsfrekvens uten stopp. Dette kalles Advanced Frequency Hopping, som gjør at støy fra andre enheter skal være lettere å unngå. Man skal også kunne bruke frekvenser som idag er forbeholdt andre trådløse enheter, og dermed øke kompatibiliteten til Blåtann.

En annen forbedring er at man har lagt inn forbedret støtte for taleoverføring. Dette betyr at lydkvaliteten på Blåtann-handsfree forbedres med den nye teknologien, og gjør da muligens Blåtann-headsett mer attraktiv for folk flest. Blåtann 1.2 skal også fungere med versjon 1.1 og versjon 1.0, slik at ikke hele standarden må skiftes ut.

Teknologien er ventet på markedet allerede ved årskiftet, men vil trolig ikke bli standard før om en 12 - 18 måneder, sier Bluetooth SIG selv i en pressemelding.


relaterte nyheter

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen