Blåtann-rekord satt i Norge?


De to rekordholderne ved antennen som ble brukt
(bilde: Privat)

Blåttann-teknologien har i utgangspunktet en rekkevidde på opp til 10 meter, og i enkelte tilfeller opp til 100 meter. Denne trådløse teknologien har som formål å knytte sammen ulike mindre elektriske enheter, som mobiltelefoner, PDA-er, PC-er og relatert utstyr.

Den tidligere uoffisielle rekorden for overføring av Blåtann-signaler over avstand var på 1 kilometer, satt i august i år. Nå har to nordmenn, nærmere bestemt to faste medlemmer av forumet på Hardware.no, slått den uoffisielle rekorden.

1100 meter
En bildefil på 50 kB ble suksessfullt overført via Blåtann til en mobiltelefon omlag 1100 meter unna. Forsøket fant sted i Tromsø, i går kveld.

Utstyret som ble benyttet består av et MSI blåtannadapter med RP-SMA plugg for montering av ekstern antenne og 3 meter coax-kabel fra adapteret til antennen.

Antennen er utformet som en biquad-antenne i senter av en paraboltallerken. Tallerkenen har en diameter på 1,5 meter. I den andre enden ble det benyttet en Sony Ericsson T610 mobiltelefon.

Avstanden på ca 1100 meter ble målt ved hjelp av et detaljert kart og linjal.

Mer i vente
Ifølge den ene av rekordinnehaverne, Simen Olsen, er det mer i vente. - Det neste rekordforsøket vil bli dokumentert med mer vitenskapelige bevis, som bruk av GPS og flere bilder av forsøket.

Det går allerede rykter om at en Blåtann-overføring over 3 kilometer er neste mål for de oppfinnsomme karene. Siste ord i denne saken er garantert ikke sagt.

Du finner mer informasjon om "rekordforsøket" ved å klikke på linken til forumet vårt nedenfor.


Spørsmål? Tilbakemeldinger?
Diskutèr artikkelen i forumet.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen