Blåser i sikkerheten

Mens forretningsreisende før dro rundt med tunge stresskofferter fulle med papirer, er det i dag mange bedrifter som velger å gi sine ansatte mobile enheter som PDA-er og smarttelefoner, slik at de kan ha med deg kontoret i skjortelommen.

Det er liten tvil om at PDA-er og smarttelefoner gjør arbeidet lettere når du må ha med deg kontoret ut i felten. Om slike mobile enheter gjør arbeidet sikrere, er derimot en helt annen side av saken.

En verdensomspennende undersøkelse kalt The Mobile Usage Survey 2005 kaster lys over bedriftsansattes bruk av håndholdte maskiner. Undersøkelsen, som ble gjennomført blant 73 IT-ansvarlige fra flere forskjellige land, viser at svært mange lagrer sensitiv informasjon på PDA-en og smarttelefonen sin. I tillegg til bedriftsinformasjon lagrer mange også privat informasjon om venner og familie.

Selv om mange setter pris på de håndholdte enhetenes økte kontoregenskaper, er det skremmende få som tenker på sikkerheten til informasjonen de lagrer på de små hjelperene sine. For eksempel er det bare 22 prosent av kontorfolk som krypterer
informasjonen de har lagret på sine håndholdte enheter. Det er et sikkerhetsproblem, siden informasjon som ikke er kryptert lettere kan komme på avveie og havne i hendene på uvelkomne personer.

Legger igjen PDA-en på puben
Det er imidlertid ikke bare mangel på sikkerhetsrutiner som gjør at sensitiv informasjon kommer på avveie når det gjelder håndholdte enheter i en bedrift. The Mobile Usage Survey 2005 avslører også at svært mange rett og slett mister sin håndholdte maskin mens de er på reise. Et stort antall enheter blir årlig lagt igjen på flyplasser, i drosjer og til og med på restauranter og puber.

Selv om den generelle kunnskapen om sikring av håndholdte enheter er lav, kan det være lurt å ta disse resultatene med en klype salt. Undersøkelsen er nemlig gjennomført av selskapet Pointsec, som selv lever av å levere sikkerhetsløsninger til bedrifter.

I sakens anledning kan det nevnes at antivirusselskapet F-Secure sent i sommer høstet viruskritikk og beskyldninger om å overdrive virustrusselen for mobiltelefoner, for så å kunne selge flere av sine produkter.

(Kilder: Computerworld)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen