Blåser i loven

Det har i det siste vært mye debatt rundt bilister og deres manglende bruk av håndfrisett i bilen. Bare i løpet av første halvår i år har politiet skrevet ut nærmere tre tusen bøter til bilister som ikke har benyttet hånfrisett.

Forbudet mot håndholdt mobil gjelder selvfølgelig også de som benytter større kjøretøy, deriblant bussjåfører.

Etter at Vest-Telemark Blad var i kontakt med Telemark Bilruter, kom det frem at busselskapet enda ikke har innstallert håndfrisett i bussene sine.

Poengløst
Persontrafikksjef i Telemark Biltuter, Torleif Roheim, ser ikke noe poeng i å innstallere håndfrisett i lokalbussene, og bedyrer at én enkelt bussjåførs mobilregning ikke er på mer enn 8 til 10 kroner for tre måneder.

Et annet argument er at bussene allerede har fastmonterte telefoner som ikke kan tilpasses en håndfriløsning.

Selskapet er nå inne i en testperiode hvor bussjåførene på ekspressbussene har fått utdelt blåtannhodesett.

Selv om selskapet ikke har noen kontroll på hvordan de ansatte selv håndhever loven om mobilbruk i kjøretøy, regner han med at sjåførene stopper bussen hver gang de må benytte mobiltelefonen.

Til tross for at Roheim mener at sjåførene ikke har bruk for hodesett til mobiltelefonen, innrømmer han at selskapet ikke har jobbet godt nok med å finne en tilfredsstillende mobilløsning i bussene.

Jan Guttormsen i Politidirektoratet etterlyser en holdningsendring blant bussjåfører, men sier samtidig at Politiet ikke kommer til å bøtelegge de sjåførene som ikke bruker håndfrisett mens de kjører.

(Kilder: NRK, Vest-Telemark Blad)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen