Blås liv i mobilen

Få ting er vel mer irriterende å sitte fast i kanten av en øde vei med død bil og flatt batteri på telefonen. I en slik situasjon er du enten nødt til å vente på en forbipasserende bil, eller ta beina fatt. Dette finnes det nå en løsning på.

Skulle du være så uheldig, kan du snu uflaks til flaks med litt vind. Om stedet du er strandet på er forblåst, kan du nemlig lade telefonen med en vindmølle. Det indiske selskapet NV Satyanarayana har nemlig funnet opp en vindmølle i miniatyr, som produserer strøm.

The Micro Windmill, som møllen heter, gir deg strøm via sterk kuling eller flau bris. Skulle det være vindstille der du er, kan du alltids ta lungene til hjelp og blåse i gang telefonen din. Det kan dog bli litt vanskelig å snakke under denne operasjonen, så du kan eventuelt vurdere å ta fart og løpe i gang telefonen. Vindmøllen kan også lade annet utstyr, som for eksempel mp3-spilleren din.

Utstyret er hendig nok til å ta med seg, siden bladene på selve vindmøllen kun måler ti centimeter i diameter. Nå kunne du selvsagt ta i bruk solcellepaneler for å lade telefonen din, men dette er avhengig av sol, og er ikke like energieffektivt som vindmøllen. En gjennomsnittlig vindmølle omdanner rundt 35 prosent av energien i vinden til strøm, mens et solcellepanel på sin side bare gir fem til 15 prosent.

Om du nå verker etter å gå til innkjøp av en liten vindmølle til telefonen, må du dessverre smøre deg med tålmodighet. NV Satyanarayanas generator er nemlig fortsatt under utvikling, og derfor ikke i salg riktig ennå.

(Kilder: Mobilemag.com)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen