Test

Björk - Volta

"Volta" minner om litt av alt Björk har gjort før, men ikke som om det er en repetisjon av noe hun har gjort tidligere. Her er både trip-hop, ballader og rå punk, og det kan virke som en oppsummering av hva hun har kommet med fra før; her er litt av alt.

Björk har alltid hatt sin egen stil.
Björk har alltid hatt sin egen stil.

Mange samarbeidspartnere

Islendingen har jobbet med flinke folk på "Volta", som hip hop-produsent Timbaland og malieren Toumani Diabate, som begge gjør denne CD-en verdt å merke seg. Med deres hjelp blander Björk lyden av 90-tallet med 2000-tallet, men resultatet kan ikke akkurat sies å høres ut som noe man har hørt før.

"Volta" inneholder mye snadder, blant annet "Innocence" og "Earth Intruders", som med sine beats er veldig dansbare. "I See Who You Are" er et av de beste sporene, og låte bygges opp fra å være uskyldig til et mer eksperimentelt nummer på godt Bjørk-vis.

Björk har også fått med seg Antony fra Antony and the Johnsons i to duetter. Hun lar ham bruke nye, mer voksne sider av sitt sangtalentet, både på sporet "The Dull Flame Of Desire", som henter teksten sin fra et russisk dikt av Andrei Takovsky, og på "Wanderlust", en sang som kombinerer groove og melodi på en fantastisk måte.

"Volta" er ikke det beste Björk har kommet med. Mange vil være enig i at hennes foreløpig beste plate er "Vespertine" fra 2001, mens oppfølgeren "Medùlla" var for eksperimentell, til og med for å være fra Bjørk. Eksperimentering er selvfølgelig noe man forventer på et Björk-album, men til tider virker det av og til som det bare er bråk, også på "Volta". Men for det meste er Björks nye langspiller et godt album.

En fin blanding av pop og ballader

Selv om hun er 42 år gammel ser hun ikke ut som en dag over 25.
Selv om hun er 42 år gammel ser hun ikke ut som en dag over 25.

"Volta" er ikke nynnbar og kommersiell, slik som hennes tidligere album "Post" og "Debut" var. Til forskjell fra hennes to siste album er "Volta" dog ganske nede på jorden, med mer tradisjonelt oppbygde sanger. "Volta" svever et sted mellom å ikke ville være kommersiell, og likevel prøve å være litt kommers og tilgjengelig. Albumet er ikke så veldig godt oppbygd, og det virker som det hopper litt hit, så dit.Hard, kompromissløs kunstpop og mediterende, rolige ballader kommer hulter til bulter.

Bjørk gjør som hun vil, og det har hun gjort lenge. "Volta" viser at det ikke er noen grunn for at hun skal slutte med det med det første, heller.

Konklusjon

"Volta" er den beste platen som har kommet fra Bjørk siden "Vespertine". Den er både eksperimentell og tradisjonell, og man kjenner raskt igjen Bjørks særegne stil.Med andre ord nok et album fra islendingen som er verdt å merke seg.

Björk Volta   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen