BitTorrent når versjon 4.0

Selv om BitTorrent-protokollen har vært mye oppe i media i det siste, i forbindelse med piratsider og lignende. Selve protokollen baserer seg på å dele en stor fil opp i flere mindre deler. Disse delene kan da spres over hele verden, og man henter filen ned fra mange kilder samtidig. Mens man laster ned må man også dele ut de delene av filen man er ferdig å laste ned. Protokollen har innebygd feilsjekking av filer, og om det oppstår en feil under overføring, eller noen sender deg en del av filen som er falsk, vil programmet automatisk oppdage det, slette den nedlastede delen, og hente den fra en annen plass.

I denne versjonen er det gjort mange endringer på grensesnittet til programmet. Faktisk så er det vanskelig å kjenne igjen det originale programmet. Alle nedlastinger skjer nå i et enkelt vindu, i stedet for å ha flere vinduer for hver fil du laster ned, noe som er veldig praktisk når man ønsker å holde oversikten. I tillegg vil opplastingsbegrensingen du setter i programmet gjelde alle filene du holder på å laste ned, slik at du lett kan sette en begrensing du ikke kan gå over.

Brukergrensesnittet er nok mye enklere å bruke enn tidligere versjoner, og alle funksjoner som vi tidligere har hatt i programmet er fremdeles på plass.

For nettverksadministratorer er nå IP-pakker fra BitTorrent merket som "bulk", slik at det vil bli enklere å sette trafikkbegrensninger på protokollen.

Om du vil laste ned den nye versjonen, finner du den på BitTorrent.com. Programmet er i overkant av 3MB stort i Windows-versjonen, og bare 256kB i Linux-versjonen (RPM-pakke).

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen