BitTorrent vil hjelpe Sony ut av knipa
Teknofil
(Bilde: YouTube)

BitTorrent vil hjelpe Sony ut av knipa

Kanskje du får sett The Interview på nett?

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Mye og mangt er skrevet om hackerangrepet mot Sony, og terrortrusselen som skremte selskapet til å trekke den kontroversielle filmen The Interview fra kinolerretet. Siden har USAs president Barack Obama uttalt at det på prinsipielt grunnlag var feil av dem å stanse filmen. Noen kinoer i USA har i protest satt opp Chaplin-klassikeren Diktatoren fra 1940 isteden. Ikke minst har det kommet mange reaksjoner fra publikum. 

Ifølge Wall Street Journal jobber angivelig Sony med å få ut filmen på en eller annen måte likevel. Lovlige streamingtjenester, som Netflix eller Comcast, har vært nevnt, men foreløpig har visstnok ingen slike tjenester kommet på banen. Sony ønsker heller ikke å gi ut filmen via sin egen Crackle-tjeneste i USA.

Er BitTorrent et alternativ?

Sony trenger altså en distribusjonskanal, men har foreløpig ikke funnet noen som vil samarbeide. Tech Crunch skriver derimot at torrent-siden BitTorrent sier de gladelig vil gjøre The Interview tilgjengelig via deres tjeneste.

BitTorrents Bundle-løsning skiller seg fra piratsider som The Pirate Bay, ettersom innholdet legges ut med samtykke fra den eller de som sitter på opphavsretten. De har også mulighet til å ta betalt for nedlastingene. Radiohead-vokalist Thom Yorke ga for eksempel ut sitt forrige album via BitTorrent tidligere i høst.

Dette kan altså bli løsningen for Sony, hvis de virkelig ønsker å distribuere The Interview. Dilemmaet er kanskje at torrent-sider generelt sett blir sett på som et onde i filmbransjen, og at det kanskje ville blitt tolket som at de samarbeidet med «fienden».

Også hackergruppen Anonymous varsler at de kommer til å publisere The Interview på nettet dersom Sony ikke gjør det, ifølge Slashdot.

Sabelrasling fra Nord-Korea

USAs myndigheter har langt på vei har lagt skylden på Nord-Korea for hackerangrepet mot Sony, til tross for at landet nekter for å ha noe med det å gjøre. Til og med Obama har sagt at de kommer til å svare på cyber-angrepet, uten å gå i detalj på hva det innebærer.

Ifølge Huffington Post har nordkoreanske myndigheter derfor kommet med trusler om at de vil kjempe tilbake mot USA dersom USA angriper på noe vis. De uttalte også at det fantes «klare bevis» på at USA hadde gitt pengestøtte til produksjonen av The Interview.

For øvrig har over 23 000 brukere på IMDb.com gitt filmen toppscore (10/10), til tross for at så godt som ingen av dem sannsynligvis har sett den ennå. Får den 2 000 stemmer til, skal egentlig filmen bli medregnet i filmdatabasens liste over tidenens beste filmer, og i så fall danke Shawshank Redemption ned fra 1. plassen. Vi tipper at IMDb.com griper inn hvis det skulle skje.

Dødsscenen med Kim Jong-un-karakteren er lekket på nettet
Her er klippet Nord-Korea ikke ville at du skulle se »

(Kilder: Wall Street JournalTech CrunchSlashdotHuffington Post)

 

 

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen