BitTorrent-nettsider under angrep

DDoS-angrepet mot nettsiden Loki Torrent varte i omtrent 10 timer, og det var ikke bare denne ene nettsiden som ble angrepet. Noen har tydeligvis ønsket å ramme fildelingen med et koordinert angrep.

BitTorrent-protokollen gjør det mulig å fordele båndbredden som blir brukt fra en nettserver over på alle som laster ned. Man bruker en spesiell klient som kobler opp til en såkalt tracker. Denne trackeren gir deg adressen til andre som holder på å hente ned samme filen, og datamaskinen din sender en forespørsel til disse andre maskinene. Den henter så ned deler av filen fra ulike kilder. Hvor fort nedlastingen går er avhengig av hvor mye du andre henter fra din datamaskin.

Ved å angripe trackerne, settes det en stopper for nye nedlastinger, samt at noen pågående nedlastinger kan feile. BitTorrent-nedlastinger gjør det svært enkelt å se hvem som laster ned hvilke filer, men det er samtidig veldig vanskelig å sette nettverket ut av drift ved å angripe en enkelt fildeler. Dersom man skal ha noen sjanse til å påvirke nedlastinger herfra, må man angripe trackeren.

Kilde: CNet News.com, Loki Torrent

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen