(Bilde: BitTorrent Labs)

BitTorrent bygger spionsikkert meldingssystem

BitTorrent Chat skal holde beskjedene dine unna myndighetene.

I kjølvannet av NSA-avsløringen har mange krefter satt i gang arbeidet med å skape en overvåkningssikker kommunikasjonsplattform.

Én av de fremste aktørene med jevnt distribuert og anonym kommunikasjon på nett er selskapet BitTorrent, og nå har labavdelingen lansert en tidlig testversjon av «BitTorrent Chat» – et spionsikkert meldingssystem.

Desentralisert struktur

Foreløpig er det ikke mye vi vet om den nye meldingstjenesten, annet enn lovnader om at beskjedene dine ikke lagres på en server, at P2P-nettverket er kryptert og at systemet blir gratis tilgjengelig for alle og ubegrenset i bruk.

BitTorrent Chat vil sannsynligvis dra nytte av BitTorrent-teknologiens desentraliserte struktur og flate hierarki, hvor informasjon blir sendt mellom brukerne framfor via en sentral server.

I første omgang vil BitTorrent Chat kun fungere for brukere med BitTorrent-konto, men støtte til andre meldingstjenester er ventet å komme på plass.

NSA-forespørsler

BitTorrent Chat stammer angivelig fra en av BitTorrents hackathon-arrangementer, og er et tilsvar til saken om NSA – der det ble kjent at det amerikanske etterretningsbyrået NSA snuser gjennom e-poster, telefonlogger og annet i stor skala.

Da nettsiden CNET spurte BitTorrents kommunikasjonssjef Christian Averill om hva selskapet vil gjøre ved en eventuell NSA-forespørsel, svarte han at de ikke er kjent med detaljene i NSA-programmet, og at det ikke er noe de kan kommentere.

– Vi er opptatt av å skape noe holdbart som ikke avhenger av nettskyen, og som respekterer brukerens personvern og har store fordeler for sluttbrukeren, avsluttet han.

Du kan prøve å melde deg på til alfatesten av BitTorrent Chat hos BitTorrent Labs.

Chattetjenesten vil sannsynligvis ligne på denne:

(Kilde: CNET)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen