Christian Kulmus (21) livnærer seg blant annet av å skrive ut 3D-modeller på oppdrag. I tillegg lager han sine egne 3D-skrivere, som den han sitter med her. Kulmus er en aktiv bidragsyter til det flotte miljøet hos Bitraf i Oslo. (Bilde: Aksel I. Edgar-Lund)

Bitraf: Hackere, nerder og talenter med positiv innstilling

Vi har vært på besøk hos Norges største makerspace.

På Youngstorget i Oslo, omkranset av arbeiderbevegelsens organisasjoner, Folkets Hus, Folketeaterbygningen og andre bastioner i norsk arbeids- og kulturliv, ligger et mindre kjent, men desto mer spennende, nyskapende og gryende arbeidermiljø. Her ligger det potensiale til ny, teknologisk næringsutvikling for Norge – og mange er allerede godt i gang med å skape arbeidsplasser for seg selv og for andre. 

Det er nemlig her Norges største såkalte «makerspace» holder hus. Foreningen Bitraf er en brukerstyrt organisasjon som består av teknologiinteresserte folk, og inkluderer både nybegynnere og folk som driver profesjonelt og livnærer seg av det de driver med på Bitraf.

Alle kan komme og prøve utstyret hos Bitraf

Bitraf er en forkortelse for Bitraffineriet, og startet opprinnelig som et studentprosjekt med hacking og programmering ved universitetet i Oslo.

Her går det i ny teknologi, elektronikk, 3D-skriving, digitalt og mekanisk håndarbeid, design, dataprogrammering og webutvikling. Lokalene som spenner over flere etasjer i Pløens gate er fulle av elektronisk utstyr, datamaskiner, laserkuttermaskin, CNC-fresemaskiner, loddeutstyr, dreiebenk og mye annet spennende utstyr som er enhver teknologientusiasts drøm å få eksperimentere og leke seg med. Og alle som vil er velkomne til det, uansett om man er medlem eller ikke. 

Les hele artikkelen og få tilgang til mer eksklusivt innhold

månedlig

Kr 49
Kr 12 per uke
Prøv gratis
Én måned gratis
 

Betal med Visa, MasterCard eller PayPal.

Vilkår og bruksbetingelser

Allerede medlem?

Les kommentarene (1)

Her er noen av sakene du kan lese på Ekstra i dag:

Til toppen