(Bilde: Shutterstock/Teknofil.no)

Bitcoins forbudt i Thailand

Første landet til å bannlyse den kontroversielle valutaen.

Den nettbaserte valutaen Bitcoin har akkurat blitt bannlyst i Thailand. Avgjørelsen skal ha kommet etter at Bitcoin-stiftelsen var i et møte med den thailandske sentralbanken, hvor de beskrev hvordan valutaen funger og fordeler den kunne ha for landet. 

Sjefene i Bank of Thailand ble imidlertid ikke overbeviste, og ble enige om å gjøre Bitcoins ulovlige i Thailand på grunn av «manglende eksisterende lover og statlig kontroll», i tillegg til at Bitcoins strekker seg over flere økonomiske aspekter. 

Klarte ikke å overbevise

Thailand erklærte for en stund tilbake at Bitcoin ikke var en valuta. Det var denne avgjørelsen som opprinnelig fikk representanter for Bitcoin-stiftelsen til å komme til Thailand for å argumentere for den nettbaserte valutaen. Det gikk imidlertid ikke som de hadde håpet, og det er nå ulovlig for thailendere å selge, kjøpe eller bruke valutaen i noen form for transaksjon. 

Håpet er imidlertid ikke helt ute. Den thailandske sentralbanken er åpne for å tillate Bitcoins hvis de riktige lovene kommer på plass, men de sier ingenting om når dette vil skje. 

Lov i Norge

Her i Norge er Bitcoins helt lovlig. Selv her i Tek-nettverket lar vi lesere bruke den anonyme valutaen for å betale for Hardware Ekstra-abonnement, på samme måte som Paypal og andre betalingsformer. 

Bitcoin er fortsatt en ganske fersk valuta: 
Nå blir de digitale pengene en fullverdig bank »

(Kilde: Telegraph via The Verge)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen