Én ting er både banker og bitcoin-entusiaster enige om: Den digitale valutaen vil ikke true den norske kronen. (Bilde: NTB Scanpix, Shutterstock/ 123dartist)

– Bitcoin vil aldri true den norske kronen

Men både banker og entusiaster ser ett område hvor valutaen virkelig kan ta av.

Bitcoin ble et tema så godt som over natten. Spesielt godt husker mange her i landert historien om Kristoffer Koch, fyren som «på moro» spyttet inn en hundrings i den nye digitale valutaen, bare for en kort tid senere å finne ut at småkronene hans var blitt til millioner. 

Hva er egentlig Bitcoin?
Her finner du alle svarene »

Avisoverskriftene om de nyrike som fulgte, både her hjemme og ute i den store verden, skapte en enorm interesse rundt den eksotiske og heldigitale valutaen. Som en konsekvens av økt etterspørsel steg følgelig verdien av hver bitcoin, da mengen av disse var omtrent konstant.

Bitcoin-kursen steg som en rakett. Fra 130 dollar per bitcoin i oktober 2013 ble de i november, altså bare en måned senere, omsatt for hele 1145 dollar. Denne 10-doblingen tiltrakk seg et stort spekulantmiljø, med personer på jakt etter rask rikdom. For mange ble drømmen kortvarig. I desember kollapset kursen og verdien av en bitcoin mer enn halverte seg – uten at dette skremte særlig mange, dog. 

Les hele artikkelen og få tilgang til mer eksklusivt innhold

månedlig

Kr 49
Kr 12 per uke
Prøv gratis
Én måned gratis
 

Betal med Visa, MasterCard eller PayPal.

Vilkår og bruksbetingelser

Allerede medlem?

Les kommentarene (3)

Her er noen av sakene du kan lese på Ekstra i dag:

Til toppen