Bitcoin-"bank" er sporløst forsvunnet
Teknofil
(Bilde: Shutterstock)

Bitcoin-"bank" er sporløst forsvunnet

Full panikk etter at milliarder av kroner kan være tapt.

Ettersom den anonyme valutaen BitCoin er helt og holdent digital, har brukere vært nødt til å bruke online-"børser" for å veksle inn sine ekte penger for å kjøpe BitCoins.

Én av de største slike "børs"-tjenestene var den japanske nettsiden Mt. Gox, som vekslet inn BitCoins verdt millioner, hver eneste dag. Nå er tjenesten tilsynelatende stengt ned, uten at brukere har hatt mulighet til å ta ut pengene sine. 

Ingen penger inn eller ut

Stemningen er naturlig nok ganske desperat for alle som har hatt investert penger hos Mt. Gox.

Nettstedet erklærte tidligere denne måneden at de midlertidig ville sette en stopper for utbetalinger. Den midlertidige pausen ble imidlertid langvarig, og kunder over hele verden begynte å bli desperate. Den 15. februar rapporterte nettstedet Coindesk at 68 prosent av brukerne fortsatt ikke hadde fått tatt ut penger fra Mt. Gox.

Nå har alt av transaksjoner, både inn og ut av Mt. Gox, stoppet. Ingen vet hva som har skjedd, annet enn at verdier til mange millioner kroner tilsynelatende er tapt. Bitcoin-eiere verden over som har investert pengene sine hos Mt. Gox har samlet seg på diskusjonsforumet Reddit, hvor flere forteller om hvor mye penger de har tapt: 

Foto: Faksimile: Reddit

Hva nå?

Ingen får pengene sine ut, og det er absolutt ingen garanti for at de noen gang vil se pengene sine igjen. Nettstedet Mt. Gox skal ha stått for omtrent 70 prosent av verdens BitCoin-handel på det meste, men denne andelen har sunket det siste året. Ifølge et interndokument har Mt. Gox tapt 744408 BitCoins til en verdi av rundt 2,5 milliarder kroner. Nå kan det hele være helt sporløst forsvunnet, og på grunn av BitCoins anonyme natur, er det ikke en enkel sak å verken finne bakmennene eller pengene. 

Har du BitCoins? Brukte du Mt. Gox? Diskuter gjerne i kommentarfeltet under. 

Denne mannen vet hvordan det føles: 
Mistet harddisk med BitCoins til 46 millioner kroner »

(Kilde: Wired, Something Awful, Gawker)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen