Big Daddy og Little Sister.
Big Daddy og Little Sister. (Bilde: 2K Games)

Bioshock kommer til iOS

Om kort tid kan du spille den moderne klassikeren på iPhone og iPad.

Det har gått syv år siden originalutgaven av skytespillet ble lansert til stor jubel blant både kritikere og spillentusiaster. Skrytelisten over anerkjennelser er lang, og spillet har vunnet en rekke priser gjennom årene.

Dessverre ser ikke den dystre, undersjøiske verdenen vi tas ned til like imponerende ut på iOS som den gjorde på en Xbox 360, ifølge engadget.com. Nettstedet har prøvd spillet, og det første de merket seg var dårlige ild-animasjoner. Det er prisen å betale for å krympe filstørrelsen på applikasjonen ned til App Stores begrensninger. 

God spillbarhet

Screenshot fra originalspillet.
Screenshot fra originalspillet.Foto: 2K Games

Likevel er det ikke bare elendighet. Langt derifra. Detaljer som vannlekkasje gjennom dører, sprellende fisk på gulvet og følelsen av å være innestengt har blitt med videre til iOS, ifølge eurogamer.net

Det mange antakelig frykter er dårlig spillkontroll via berøringsskjerm. Imidlertid skal kontrollene være enkle å beherske. De inkluderer også en interaksjonsknapp som tilpasser seg situasjonen, slik at du for eksempel kan benytte den til å bøye deg over kasser eller andre ting du vil undersøke nærmere. 

Kun for nyere enheter

Produsenten av spillet, 2K, sier selv at det rett og slett ikke engang vil starte opp på eldre Apple-enheter. Det er utelukkende brukere av iPad Air, iPad Mini 2, iPhone 5S, iPhone 5C og iPhone 5 som får prøvd seg på iOS-utgaven av Bioshock. 

Spillet slippes angivelig i løpet av sommeren til «premium» pris. Engadget anslår den til å ligge mellom 10 og 30 amerikanske dollar, tilsvarende drøye 60 til 190 norske kroner. 

Les også: Denne gjør det mye morsommere å spille på iPhone og iPad

(Kilder: engadget.com, eurogamer.net)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen