BIOS-oppdatering for kommende Athlon 64?

Ifølge The Inquirer og X-bit labs kommer trolig de fleste hovedkortene til å trenge BIOS-oppdateringer når AMD lanserer E0-revisjonen av Athlon 64. Grunnen til dette er endringer i de termiske spesifikasjonene. Revisjon E0 blir basert på "Venice" og "San Diego" og vil inneholde ny funksjonalitet samt en del bugfixer.

Hovedkort fra Abit og Epox sies å trenge en BIOS-oppgradering for å støtte E0-revisjonen. Nvidia må nok også bite i det sure eplet og akseptere oppdatering, selv om selskapet tidligere har sagt at både nForce 3 og nForce 4 ville være kompatible med de nye Athlon 64-prosessorene.

En talsmann for Nvidia skal ha bekreftet ovenfor X-bit labs at oppgraderingen ikke har noe å gjøre med de nevnte brikkesettene, men selve designet på hovedkortet.

En Epox-talsmann sa til X-bit labs at det er AMD som har endret E0-spesifikasjonen og at dette vil kunne løses med BIOS-oppgradering.

Det er foreløpig ikke kjent hvorvidt dette vil ramme alle AMD64-hovedkort, men dersom AMD har endret spesifikasjonen underveis er sjansen stor for at oppgradering må foretas jevnt over hele segmentet.

(Kilde: X-bit labs)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen