Biometrisk teknologi hever sikkerheten

Undersøkelsen ble utført som en del av Hitachi Data Systems Storage Index og blir basert på 840 anonyme intervju i en rekke land, stort sett i Europa. Fellesnevneren er at de fleste bedrifter vurderer å implementere biometrisk teknologi for å øke det interne sikkerhetsnivået.

Omtrent 55 prosent av bedriftene vurderer å innføre systemer som kan gjenkjenne en ansatt basert på skanning av iris eller fingeravtrykk. Holdingen til biometrisk teknologi ser ut til å bli stadig mer åpen ettersom både ledelse og de ansette innser fordelene med økt sikkerhet.

En av de største utfordringene med biometrisk sikkerhet er at dataene må lagres sikkert og effektivt. I tillegg må man ha en backup-løsning slik at adgangskontroll fortsatt er mulig selv om hovedsystemet skulle bryte sammen, eksempelvis brudd på nettverk eller strømtilførsel.

En risikoundersøkelse viser at 47 prosent av bedriftene ser tekniske feil som et potensielt problemområde, mens 51 prosent ser utfordringer med tanke på sikker lagring av personlig informasjon. 39 prosent tror dette kan bli et problem i forbindelse med kunder eller ansatte - omtrent samme andel mener teknologien kan føre til diskusjon om overvåkning og eventuelt misbruk av data ("big brother"-prinsippet).

Biometrisk kontroll har sine klare fordeler ved at en person sikrere kan autentiseres ettersom man bruker fysiske faktorer. Irisskanning i tillegg til en pin-kode vil nok av mange betraktes som en relativt optimal løsning.

Stort sett er flesteparten av bedriftene vennlig innstilt til biometrisk adgangskontroll. Andvendelsen med minst støtte var de som håndterer sosial velferd, mens sikkerhetstjenesten selvsagt toppet listen over flest interessenter.

Et sentralt moment ved innføring av slik adgangskontroll, eksempelvis for å komme inn i kontorfellesskapet, bør være å gjøre de ansatte oppmerksom på at dataene ikke vil bli brukt til å overvåke antall timer arbeidstakeren sitter på sin kontorstol. Man bør la sikkerhet være sikkerhet og ikke bruke en slik løsning til å føre statistikk over arbeidstakere.

Hitachi har lagt ut en pressemelding på sine nettsider der du kan lese sammendraget av hele undersøkelsen.

(Kilde: Hitachi, Timetrak)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen