Bing fortsetter å øke

Bing fortsetter å øke

Det er ikke lenge siden Microsoft lanserte sin nye søkemotor som skal ta opp konkurransen med Google. Google er, som kjent en gigant på nettsøk og det er ikke få firmaer som har hatt ambisjoner om å overta deler av kaka. Microsoft er en av disse, og har brukt store ressurser på å prøve å kapre sin del av dette markedet. Da de ikke lyktes med kjøpet av Yahoo, startet de på ny med blanke ark og resultatet var altså Bing.

Alt tyder på at Microsoft denne gangen er inne på noe. Trafikken på Bing har i løpet av de siste to ukene økt jevnt med 30%. Microsofts markedsandel på det amerikanske søkemarkedet har også økt betydelig etter at den nye søkemotoren ble lansert og tall, lagt frem av firmaet comScore, viser at Microsofts andel av markedet har økt med over 30%. Dersom denne trenden fortsetter vil Microsoft ta igjen Googles største konkurrent Yahoo i løpet av en måneds tid.

Microsoft-sjef Steve Ballmer uttaler noe nøkternt at: Vi hadde svært god innledende respons. Jeg ønsker ikke å sette til side forventingene. Vi må være urokkelige og fortsette nyskapningen i samme tempo i lengre tid.

Selv om det ikke er tvil om at nettsøk er et marked hvor store penger kan gjøres, må man være forsiktig med å anta at søk automatisk gjør penger, selv om man knytter søket til reklame. Akkurat det er det nok flere engang store firmaer som kan skrive under på. Det skal ikke mye til for å se at det langt fra er søk alene som har gjort Google store.

Google har gang på gang vist at det de egentlig er eksperter på er å finne måter å tjene penger på en hvilken som helst tjeneste, gjerne samtidig som den tilbys helt gratis. Det er ikke uten grunn at utviklere tilbys grensesnitt mot de aller fleste tjenestene Google tilbyr. Når man tilbyr en tjeneste hvor hovedinntekten stammer fra reklame, hvordan øker man inntektene uten å jage bort brukerne? Svaret er at man øker antall brukere. Ved å tilby grensesnitt slik at brukerne selv kan skreddersy og promotere sine egne varianter av tjenester Google har reklameinntekter fra, gjør Google gratis om til klingende mynt.

Det levner liten tvil om at Microsoft denne gangen har klart å tenke nyskapende og skapt en tjeneste folk viser interesse for. Da gjenstår det bare å se om Bing blir Googles nye hovedkonkurrent, eller om interessen dabber av etterhvert. Ballmer har allerede indikert at dette er noe Microsoft virkelig satser på. Og kanskje enda mer interessant blir det å se om Microsoft evner å se større enn bare søk og gjør Bing om til noe lukrativt.

(Kilde: DailyTech)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen