Bing-beta er ute

Bing-beta er ute

Rett før pinsen annonserte Microsoft det nye navnet på deres søkemotor, og navnet ble Bing. Ikke alle syntes det var et godt valg, men Microsoft har likevel kjørt på med den nye søkemotoren. Etter planen skulle den bli gjort tilgjengelig i dag, amerikansk tid, men ble likevel lagt ut i går.

Du finner nå Bing på Bing.com. Om du vil teste selv. Vi tar her en liten gjennomgang på egenskapene søkemotoren har.

Begrenset for nordmenn

Microsoft har sagt at fremsiden på Bing vil endres hver eneste dag. Det som vil forandre seg er bildet på fremsiden, noe som kan være underholdende. Microsoft har her gått bort fra Google-strategien med å ha en helt minimal forside, men de har ikke bevegd seg så langt. På fremsiden er det logoen, et søkefelt og kun 6 eksterne linker, så det er klart at søket er i fokus.

Skuffende er det derimot at den norske utgaven av Bing er sterkt begrenset i forhold til den amerikanske. Her finner vi ingen av de annonserte egenskapene som skal gjøre Bing bedre enn Google. Skuffende, men sant.

Halv-godt søk

Søkeresultatene fra Bing er ikke super-imponerende. Et ego-søk på mitt navn gjør at min personlige nettside er plassert helt nede på 7. plass, selv om også alle treffene ovenfor også er relevante. For svært vanlige termer er treffene gode, men når du blir litt mer spesialisert har Google fremdeles overtaket. Et søk på "setup bluetooth linux mint" gir Ubuntu.com-hjemmesiden som første-treff, mens Google har flere forumposter om andre som har hatt samme problemet.

Bing har en tekstforhåndsvisning av alle resultatene, som gjør det lett å se hva som står på siden du går til før du klikker. På slutten av søkelinjen dukker det opp en vertikal strek med en liten sirkel på, som viser forhåndsvisningen når du holder musen over den. Svært kjekt dersom du må bla gjennom flere resultater for å finne det du leter etter.

Det mangler noen ting i Bing, som gode Googlere vil savne. Blant annet har Bing ingen kalkulator innebygd, så du får ikke mulighet til å regne ut "1+1", "29!" eller "250 USD in NOK".

Ting å prøve

Her er en liten liste over ting du kan prøve i Bing.

  • Skift til engelsk oppsett. Etter du har søkt, klikk på "Norge" øverst til høyre, og velg "USA (Engelsk)". På "Extras"-menyen, under Preferences, kan du sette hvor i verden du befinner deg, men Bing slår likevel ikke på f.eks. video-forhåndsvisning.
  • Skriv inn "linux" i søkefeltet, og se på auto-fullfør.
  • Slå av "Safe search", og søk på et seksuelt tema. De som befinner seg i USA vil faktisk få videoforhåndsvisninger av pornografiske videoer, rett i søkemotoren. Gjøres på eget ansvar.
  • Den amerikanske fremsiden (om du har skiftet som beskrevet i første punkt) har noen aktive punkter på fremsidebildet.
  • Søk etter "google". Du får kun et resultat.

Funnet flere morsomme ting i Bing? Diskuter dem på forumet.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen