Guide

Bilunderholdning i ferien

Sommeren har for fult gjort sitt inntog og rundt om begynner bilene å fylles opp med alt som skal med til den store bilferien. Ofte blir disse turene fordelt utover flere timer, og det er ikke alltid like populært hos de yngre i baksetet.

Et godt alternative for å beholde roen og ferieidyllen inne i bilen er å montere en skjerm eller to med mulighet for å se DVD-film, slik at Kaptein Sabeltann kan roe gemyttene som måtte oppstå. Her kommer en liten guide i hvilke muligheter og løsninger som finnes.

Mange valg
Når du skal ut å kjøpe deg bilunderholdning er det et par forhåndsspørsmål som kan være greit å ha avklart på forhånd.

Først gjelder det å kartlegge hvor mange skjermen enn ønsker, pris, størrelse og ikke minst om du ønsker å ha mulighet til å spille av to forskjellige filmer samtidig.

I pakkeløsninger med to skjermer varierer det hvordan mulighetene er for å kunne se forskjellige filmer samtidig. Som oftest er det de litt dyrere modellene som gir deg denne muligheten, der hver av skjermene har hver sin avspiller. En fordel ved å kunne spille av to forskjellige filmer er at kanskje ikke begge i baksetet er rundt samme alder, og at eldste kanskje ikke lengre er like begeistret for Postmann Pat som det sidemannen er.

Har du ikke behov for overnevnte løsning, finnes det også mange sett der ute med to skjermer som spiller av samme filmen. Da er det en avspiller i en av de to skjermene og bilde og lyd overføres via kabel til den andre enheten. Størrelsene på skjermene som kommer i slike toskjerms løsninger er som regel rundt 7 – 8,5 tommer.

Ønsker du litt større skjerm, og kanskje ikke har behov for to skjermer, finnes det også en del produsenter som tilbyr deg rundt 10 tommer store skjermer. Disse er blant de større skjermene du får til bilbruk, og det finnes festeanordninger for å henge denne skjermen for eksempel mellom de to frontstolene. Du får også Blu-ray i baksetet og test av en slik kan du lese mer om her.

Med et økende salg av bærbare og spesielt minibærbare, har dette også noe du kan benytte som avspiller i baksetet. Problemet kan bli å få festet bærbare slik at den sitter godt mens du kjører, for ved en eventuell ulykke blir fort løse gjenstander til dødelige prosjektiler. Det finnes 12-voltsladere om batteriet skulle bli litt i det slappeste laget.Fest skikkelig

Et av de viktigste punktene ved kjøp av bilunderholdning er hvordan festeanordningen for skjermene er. Det varierer mye i kvalitet og løsning på disse, hvor det som oftest brukes borrelåsløsninger for å stroppe skjermene fast rundt nakkestøtten.

Det er viktig at skjermene blir festet slik at de sitter uten mulighet for bevegelse og at de ikke forflytter seg dersom man skal legge inn en film, der det er en del spilleren som har innmating av filmer fra siden.

I tillegg til å være godt festet er det også viktig at skjermene er enkle å hekte av, for er det noe som virkelig tiltrekker seg kriminelle så er det skjermer hengende fristende i baksettet på en parkert bil. Flere av dagens spillere har en hurtigtilkobling, hvor du enkelt kan ta av spillerne og ta de med inn på hotellrommet.

Artikkelen ble første gang publisert i juli 2009.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen