Biltrøbbel for amerikanske mobilbrukere

I USA har Nissan sett seg tvunget til å advare sine kunder mot å oppbevare bilnøkkelen og mobiltelefonen ved siden av hverandre.

Dersom de ligger i samme lomme eller samme veske og kommer i kontakt med hverandre, kan det medføre at bileierne hverken får låst opp eller startet bilene sine.

Avansert elektronikk

Det er toppmodellene Nissan Altima og Nissan Infiniti som rapporteres å ha stoppet helt opp som følge av problemer med elektronikken.

Ingen av disse bilene selges i Norge, men nøkkelteknologien i begge modellene benyttes på en lang rekke Nissan-modeller som selges også her til lands.

– Vi kaller løsningen ”Intelligent Key”. Med dette installert i bilen behøver man ikke fiske fram nøkkelen for å åpne bilen, den vil automatisk registrere at bileieren nærmer seg. Man behøver heller ikke så stikke nøkkelen inn i tenningslåsen for å starte bilen, sier kommunikasjonssjef i Nissan i Norge, Kristin Julie Klæboe.

Unike koder

Nøklene er utstyrt med unike koder som gjør dem i stand til å gjenkjenne og kommunisere med bilen.

Problemet som er registrert på det amerikanerne omtaler som et fåtall biler i USA, er at mobiltelefonen sletter denne koden fra nøkkelminnet.

Problemet inntreffer visstnok kun dersom nøkkelen og mobilen har fysisk kontakt idet de iverksettes en utgående eller innkommende samtale på mobilen. Nissan-nøklene kan ikke omprogrammeres etter en slik sletting, noe som skaper problemer for de rammede bileierne.

– Bileierne som rammes av problemet må ta kontakt med forhandleren for å få en ny nøkkel til kjøretøyet, uttaler Nissan-talsmann Kyle Bazemore i USA.

Nissan i Norge har ikke mottatt rapporter om tilsvarende problemer her til lands.

Norges beste mobilabonnement

Mars 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio FriBruk 5GB+EU


Jeg bruker mye data:

Komplett MaxiFlex 10GB


Jeg er superbruker:

Komplett MegaFlex 30GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen