Billigst kamera fra Hyundai
Teknofil

Billigst kamera fra Hyundai

Det har skjedd en voldsom revolusjon på kamerafronten de siste årene. Prisene har rast på digitalkamera! Det du i dag får i de aller billigste kameraene betalte man mange tusen kroner for bare noen år tilbake i tid.

De fleste kameraprodusentene har satset på flere billigmodeller, og prisene begynner da gjerne på rundt 1000-lappen for de rimeligste. De siste årene har det likevel dukket opp enkelte modeller som selges for mindre enn dette.

Det har for eksempel hendt at man får kjøp de rimeligste modellene for ned til 500 kroner på kampanjetilbud, men nå kommer Hyundai med et kamera som satser på å være aller billigst. Importør Hattelco har tatt inn fire nye modeller som nå selges på det norske markedet. Hyundai A5000 er den rimeligste, med en utsalgspris på nette 395 kroner.

De fleste av oss forbinder Hyundai med biler, men disse kameraene stammer ikke fra samme selskap som Hyundai Motor. I år 2000 ble Hyundai delt i tre, og et av disse selskapene prøver seg nå altså på kameramarkedet.

Aller billigst
For under 400 kroner gir A500 deg 5 megapikslers oppløsning, 2, 4 tommers LCD-skjerm, 16 MB internminne, støtte for SD-minnekort, blitz, selvutløser og AVI-videoopptak (640 x 480 og 24 bilder i sekundet) uten lyd . Du har også noen valg når det gjelder ISO, hvitbalanse og farger, og kameraet bruker to små AAA-batterier. Kameraet kan også benyttes som web-kamera.

Med en så lav pris er det naturlig nok også noen mangler. Kameraet har ikke optisk zoom, bare 4x digital zoom. Det har heller ikke autofokus, men en bryter som skiller mellom makro og avstander på over 1,5 meter. Brennvidden er også fast på 39 mm, og det er ikke norske menyer.

Dinside Data har testet Hyundai A5000 og konkluderer med at bildekvaliteten ligger på nivå med et gjennomsnittlig mobilkamera, men at kameraet er absolutt brukbart for den rette målgruppen. Og det er vel gjerne barn som her vil kunne ha dette som sitt første kamera.

Les testen her.

Flere funksjoner
Hyundai har også tre andre modeller på det norske markedet denne våren. Kameraene finner du blant annet på nettbutikken ps.no.Hyundai A9325 har en utsalgspris på rundt 800 kroner og byr på 9 megapikslers bildeoppløsning, 3 x optisk zoom, 2,5 tommers LCD-skjerm, 32 MB internminne og VGA-video. Her får du dessuten funksjoner som ansiktsgjenkjenning, fjerning av røde øyne og ulike motivprogram. Kameraet benytter seg av to AA-batterier.

Modellen Hyundai L1033 kommer derimot med et oppladbart Li-on-batteri. Her begynner prisene på rundt 1300 kroner og du får 10 megapikslers oppløsning, 5 x optisk zoom og en 3 tommers LCD-skjerm med 230 000 bildepunkter.

Under vann
Også Hyundai prøver seg med en vanntett modell. Hyundai S800 er vanntett ned til 10 meter, frostsikkkert ned til -5 grader og tåler fall fra 1 meters høyde.Det har ellers en 2,5 tommers LCD-skjerm, 3 x optisk zoom, mange motivprogram og en bildeoppløsning på 8 megapiksler.

Også denne modellen bruker et oppladbart Li-on-batteri og kommer med 32 MB internminne. Du kan også ta opp AVI-video i 640 x 480 og 25 bilder i sekundet.

Prisene for det vanntette kameraet begynner på rundt 1500 kroner.

Flere detaljer og spesifikasjoner får du hos Digit.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen