Test

Billigst, men slett ikke dårligst

Det er klart at du må gjøre kompromisser når du setter sammen en PC som skal bli billigst i en oversikt som vår.

Det er rett og slett ikke mulig å tilby det beste samtidig som det skal koste minst.

Dette er tilfellet for denne maskinen også, som tilbys for 4.990 kroner.

Les også resten av skole-PC-vurderingene:

Komplett.no - Asus X51R
PSdata - Asus F5R
Mpx.no - Acer Aspire 4520
Expert - HP Pavilion Media Center
Expert - HP G5050EO
Elkjøp - Compaq Presario
Dell - Inspiron 1521
Coop - Medion MIM2210
Multicom - Acer Aspire
Komplett.no - Asus X51R


Minimum
Både prosessor og mengde minne er å betrakte som minimumsløsning for en PC av i dag.

Harddisken er på 120 gigabyte, noe som er tilfredsstillende i denne sammenhengen.

Skjermen er på standard 15.4 tommer, det er det du kan forvente på dette prisnivået. Selvfølgelig har Medion sett seg nødt til å spare penger på operativsystemet også:

Det første du vil legge merke til når du skrur på denne PC-en, er at operativsystemet ikke ser ut som du trodde. Riktig nok har den fått Microsoft Windows Vista, men ikke i den utgaven som du har sett i reklamen for Vista.

Utgaven av Windows som følger med denne maskinen er Vista Home Basic, og den har ikke det lekre Aero-grensesnittet som vises på alle skjermbilder du noengang har sett av Windows Vista.

Det er synd, og noe som kan ødelegge dagen for en som er glad i elegante brukergrensesnitt. Home Basic er selvsagt en utgave av Vista likefullt, så den forbedrete sikkerheten og nettverksfunksjonaliteten vil du få glede av.

Bra nettverk
Merkelig nok har Medion tatt seg råd til en skikkelig nettverkskort. Et Gigabit Ethernet nettverkskort er en gledelig overraskelse i en så billig maskin. Det har ikke så mye å si hjemme, for bredbåndet vil uansett være flaskehalsen her.

På skole, bibliotek og andre steder med kraftige lokalnett, vil forskjellen være merkbar når du jobber mot lokale tjenere. På trådløssiden er det et standard WiFi b/g nettverkskort vi finner i denne maskinen.

Øvrige tilkoblinger du finner på denne maskinen er heller ikke så verst. Den har en kortplass for de nye innstikkskortene ExpressCard og fire USB-porter. Den mangler minnekortleser, men det er ikke så overraskende med tanke på prisen.

Konklusjon
Denne PC-en er helt grei for ordinær bruk. Du vil kunne lese og skrive med den, i tillegg til å bruke regneark og presentasjonsprogram. Den er svak på avansert grafikkarbeide, med standardskjermen som ikke har så stor oppløsning.

Den veier 2,8 kilo, noe som er respektabelt i denne sammenhengen. Alt i alt er dette en middels maskin for en rimelig penge. I tilbudet fra Coop følger det også med et headset, en trådløs mus og en bæreveske.

Alt i alt et helt greit tilbud, selv om vi spør oss om levetiden til et system som er så pass minimalt som denne maskinen er. Kanskje det trenges en ny allerede til neste år?

Tekniske data
Produkt: Medion MIM2210
Forhandler: Coop
Pris: 4 990 kroner
Prosessor: Intel Celeron M440
Minne: 1 GB
Harddisk: 120 GB
Skjerm: 15.4", 1280x800
Nettverk: Gigabit Ethernet, 10/100, WiFi b/g
Vekt: 2.8 kg

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen