Guide

Billigpakke for studenter

Om du vil spare litt penger, eller rett og slett har en husleie som gir deg lite rom for utskeielser så er dette produktene du bør vurdere.

TV
Et TV-apparat trenger slett ikke koste mye. Du finner nok flere modeller til et par tusen kroner. Kvaliteten på disse kan derimot diskuteres, så hvis du vil være på den sikre siden bør du se deg om etter et apparat produsert av de velkjente merkene. Da stiger samtidig fort prisen. Men om du klarer deg uten full-HD og med et apparat som ikke tar opp hele stueveggen, så kan fortsatt prisen bli akseptabel.

Et tips i denne klassen er Samsung LE32A456. Dette apparatet er på 42 tommer, noe som bør være nok for en liten hybel. Det er samtidig HD-raedy og med den størrelsen vil du uansett få problemer med å se forskjellen mellom full-HD og HD-ready. Skjermen har tre HDMI innganger, to innganger for scart og PC-inngang noe som holder lenge for å koble til eksterne kilder.


Denne Samsung TV-en gjør god nytte på underholdningsfronten.

Prisen er også god. Ifølge Kelkoo har Pixmania den billigste prisen til kroner 4.299. Det er slett ikke ille for denne LCD-skjermen, spesielt ikke med tanke på at .

Utgift: 4.299,-

PC
Det finnes flere alternativer om du skal ha en billig bærbar. Det du bør ha i mente er at selv om maskinen skal være billig så skal den også kunne brukes, og det gjerne også et par år frem i tid. En billig maskin som må byttes ut neste år gir deg liten gevinst. Samtidig vil maskinen være nyttig for å kunne spille av film. Da slipper du fort utlegg til ny DVD-spiller.


Toshiba Satellite A300 holder til både skole og litt lek

En maskin som kan dette og mer til er Toshiba Satellite A300. Maskinen har fått gode kritikker i flere tester og er designmessig slett ikke ille. Netshop har en modell av denne maskinen til salgs for 4.750 kroner. Denne modellen er etter vår mening helt grei og har de spesifikasjonene som skal til for å utføre både skolearbeid og litt til. Noen god spillmaskin er det derimot ikke, men om du vil ha det kan det fort bli vanskelig å spare penger.

Utgift: 4.750,-

MP3
Det finnes mange billige versjoner av MP3 spillere og om du kun trenger en enkel spiller kan du fort slippe unna med et par hundrelapper. For eksempel har produsenten Transcend flere versjoner som både er gode og rimelige. Om du derimot vil ha en modell som gjør litt annet enn kun å spille av musikk er kanskje Creative Zen løsningen.

Denne spilleren kommer med lagringskapasitet på 4GB og har en skjerm som kan vise både video og bilder. Noen helaftens spillefilm vil du derimot neppe orke å se på denne spilleren, men vår test viser at spilleren holder lenge om du vil spare noen kroner.


Creative Zen er en god og billig spiller.

Komplett har denne spilleren til kroner 795, noe som er blant de billigste i de oversiktene vi har sett. Spilleren kommer også i større versjoner, men da blir prisen deretter.

Utgift: 795,-

Kamera
Et kamera er utvilsomt også nyttig, men trenger absolutt ikke koste alverdens. Samsung sin nye modell s1070 har en veiledende pris på 1100 kroner og kommer i norske butikker denne måneden. Kameraet har 10,2 megapiksler, er slankt og har tre ganger optisk zoom. Du blir neppe ansett som noen proff fotograf med dette kameraet, men for å ta vare på dine minner holder det lenge.


s1070 er langt fra profft, men holder lenge for å ta vare på dine minner.

Utgift: 1.100,-

Mobil

Mobiler fås i mange varianter og utgaver. Du kan få mobiler fra 1 krone til godt over 6.000, så utvalget er helt klart stort. Om du vil ha en billig og brukbar mobil uten å binde deg til et abonnement kan Sony Ericsson W200i. Mobilen har både kamera, MP3-spiller og mulighet for nettilgang. Derimot er ikke disse funksjonene de beste i klassen. Det holder derimot lenge for deg som skal bruke mobilen til helt enkle formål ifølge vår test. Prisen er derimot svært god. 795 kroner koster denne mobilen hos MPX. Med tanke på at jeg selv betalte over 2000 kroner for Nokia 3210 i sin tid er det slett ikke en dårlig pris.


w200i har mange funksjoner, men ikke alle er like bra. Den duger likevel godt som mobil.

Utgift: 795,-

Totalsum for pakken: 11.739,-Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen