Billigmusikk blir svindyr med feil abonnement

Å kjøpe musikk direkte fra mobiltelefonen er en besnærende tanke. Men selv om hver enkelt låt kan virke rimelig, bør du ha kontroll på hvilke datapriser som ligger i abonnementet ditt. For som Sony Ericsson selv oppgir - dataprisen kommer i tillegg.

Svindyrt
Særlig dyrt blir det om du er kontantkortkunde hos Netcom, eller du har abonnementet Young Talk. Da koster en låt på 3 MB 10 kroner i innkjøp, og 60 kroner i nedlasting. Hver låt koster med andre ord 70 kroner, og du har ikke noe å spare på å laste ned flere låter. På disse abonnementene er det nemlig ikke noe pristak.

Dyrt blir det om du er bedriftskunde hos Telenor, og bedriften ikke har avtale om fast data. Kjøper du 10 låter med en snittstørrelse på 3MB vil hver låt koste 40 kroner (38 om du betaler selve sangen med kredittkort). Trøsten får være at det er bedriften, og ikke du som først går konkurs. 

Med et privatabonnement når du pristaket på 75 kroner, og nedlasting av 10 låter på en dag koster 17,50 per låt.

Netcom rimeligere
Da slipper Netcoms kunder billigere unna. Selv uten dataavtale kan de kjøpe 10 låter for 12 kroner per låt, inkludert nedlasting. Det skyldes at Netcoms tak er på 20 kroner. For Netcoms bedriftskunder er taket på 16 kroner, og låtene kommer på 11,60 kroner. Men husk at dette ikke gjelder kontantkort eller Young Talk-kunder.

Også hos Netcom kan du velge ulike prisplaner som gjør nedlasting billigere, eller gratis, men som samtidig forutsetter at du vil betale et fast beløp hver måned. Om det lønner seg eller ikke avhenger av hvor ofte og hvor mye data du laster ned.

Du kan sjekke hvilket abonnement som passer best for deg ved hjelp av vår priskalkulator, som tar høyde også¨for datapriser.

"Gratis"
Det finnes en enkel måte å slippe unna de enorme nedlastingskostnadene på. Bruker du ditt trådløse hjemmenett (eller annen bredbåndsforbindelse) og laster låtene ned på datamaskinen unngår du hele overføringsproblematikken. Nedlastingen går raskere, musikk-kvaliteten er bedre (høyere bitrate) og det er enklere å søke etter favorittmusikken.

Etterpå kan du flytte musikken over på mobiltelefonen via en kabel, minnekortleser eller Bluetooth (som vil ta lengre tid).

Husk at musikken du søker og finner med Sony Ericssons Play Now på mobilen kan lagres, slik at du kan vente med å laste ned til du er på trådløst nett.

PS. Kjøper du musikk fra nettbutikken til din egen operatør er datatrafikken inkludert.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen