Billigmobilene regjerer verdensmarkedet

Gartner har nylig publisert tall for mobilsalget på verdensbasis i andre kvartal i år. Sammenliknet med tall fra i fjor har markedet økt med 21 prosent, og antallet solgte terminaler er med 190 millioner terminaler et av de beste kvartalstallene siden Gartner begynte å rapportere salgstall.

 

De største er fortsatt størst

Nokia fortsetter å øke sin markedsandel, og står for nesten 32 prosent av det totale mobilsalget verden over. Også Motorola øker sitt salg og de to står sammen for nærmere 50 prosent av det totale salget. Ifølge Gartner vil de trolig fortsette å øke salget, og i løpet av inneværende kvartal stå for mer enn halvparten av det totale salget.

 

Som vi har skrevet tidligere var Samsung større enn Motorola et kvartal, men ifølge Gartner har Motorola nå gått kraftig forbi konkurrenten. Samsung økte allikevel sin markedsandel med 0,7 prosent sammenliknet med samme periode i fjor.

 

- Samsung har ikke gått etter de laveste segmentene. De var større enn Motorola i ett kvartal, men jeg regner ikke med at det vil skje igjen på en stund, med mindre Samsung endrer strategi, sier Milanesi.

For dyre
Sony Ericsson er tilbake på topp fem etter å ha blitt dyttet ned på 6. plass i første kvartal, men øker ikke på lik linje med Nokia og Motorola. Som Samsung, kan noe av grunnen til dette ifølge Gartner-analytiker Carolina Milanesi være at de ikke satser nok på billigmobiler.

Dette fører til at de ikke kommer inn på markedet i områder som Asia, Latin Amerika, Øst-Europa og Afrika hvor operatørene kjemper for å knytte til seg nye kunder med begrenset inntekt.

Ettersom Sony Ericsson kun har et begrenset antall billigmodeller, må de i stor grad støtte seg til salget av de litt dyrere, men populære modellene som K750 og K600.

- Vi regner med at Sony Ericsson fortsetter å tjene på populariteten til disse mobilene i andre halvdel av 2005, sier hun.

Hardt arbeid

LG ligger mellom Samsung og Siemens på en fjerdeplass, mens taperen denne perioden er Siemens, som etter å ha blitt kjøpt av BenQ har mistet store markedsandeler og ikke lenger kan hevde seg blant de fem beste.

 

- Vi tror ikke dette vil endre seg så mye på kort sikt. Det er bra hvis Siemens klarer å bremse farten på nedgangen i markedsandelen med noen nye modeller mot slutten av 2005. Telefoner med fellesmerke fra Siemens og BenQ kommer neppe før til neste år.

Hun mener Siemens og BenQ har et godt stykke arbeid foran seg før de kan klatre opp igjen, og at det blir viktig for de to selskapene å klare å forene det de kan best.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen