Billigere stue-Blu-ray

Sony BDP-S300

De to nyhetene BDP-S300 og BDP-S500 kan begge spille av Blu-ray-filmer i full HD (1080p). Spillerne oppskalerer i tillegg vanlige DVD-filmer til 1080p til kompatible TV-er via HDMI-tilkobling.

Begge modellene håndterer formatene CD, BD-ROM, DVD og DVD video-avspilling fra DVD-R eller DVD-RW. De kan også lese MP3 og JPEG-bilder lagret på DVD-R eller DVD-RW disker. BDP-S500 støtter i tillegg til nevnte formater også BD-R/RE.

I tillegg til bildeteknologien i disse spillerne er de også utstyrt med støtte for 7.1-kanals lineær PCM og Dolby Digital Plus Surround.

Bilde

Begge spillerene støtter også Sonys 24p True Cinema, som sørger for å vise film i den samme hastigheten som på kinolerretet (24 bilder i sekundet), om de er koblet opp mot en TV som støtter 24p. Nylig lanserte Sony også sine nye TV-er i Bravia-serien som naturligvis støtter denne teknologien.

Spillerne støtter for øvrig også den nye internasjonale fargestandarden x.y.Colour, og kan derfor spille av AVC-HD-plater som er spilt inn på siste generasjons kameraer. Dette skal føre til mer naturlig fargegjengivelse i bildet.

Videre støtter begge modellene ett-trykks kontroll med Bravia Theatre Sync. Teknologien er designet for å gjøre hjemmekinoopplevelsen enklere ved at man kan skru av eller på TV, hjemmekino og Blu-ray-spilleren med kun ett tastetrykk på fjernkontrollen.

Ny toppmodell

BDP-S500 blir Sonys nye som toppmodell innen Blu-ray-spillere, og har i tillegg til det den har felles med BDP-S300, støtte for Dolby TrueHD dekoding og Bit Stream Output for DTS-HD. TrueHD-Lydsignalene kan sendes via HDMI verjon 1.3, som tilbyr økt båndbredde og mulighet for å sende ukomprimert signal uten tap.

Priser og tilgjengelighet

BDP-S300 koster fra ca 4000 kroner og blir tilgjengelig i butikkene fra slutten av september. BDP-S500 får en veiledende pris på 9500 og kommer i salg i november. For å følge med på tilgjengelighet og priser, sjekk ut prisguiden (lenker til produktene under).

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen