Billigere samtaler via Blåtann

British Telecom og Norwood Systems har sammen utviklet denne nye tjenesten, kalt Bluephone. Bluephone er basert på Blåtann og skal fungere som en bro mellom fasttelefon og mobiltelefon hos bedrifter så vel som hjemme hos privatpersoner.

Tjenesten åpner for at samtaler som kommer til en mobiltelefon skal kunne omdirigeres til fasttelefonen via Blåtann. Dette krever at telefonen er innenfor rekkevidde av en Blåtann-mottaker, som leder signalet videre til fasttelefonen. Samtalen vil da være på fastlinjenettet, og prisen blir betydelig lavere.

Bakgrunnen for ønsket om denne teknologien er at bedrifter ofte har skyhøye telefonregninger fordi mange samtaler går på mobiltelefonen unødig. Er man i et annet rom skal man kunne ta telefonen for så å betale fastlinjepris. Dette krever selvsagt at man har en telefon med Blåtann og er innen rekkevidde for mottakeren som sender signalet videre.

For bedrifter kan dette være en svært lønnsom løsning ettersom de da kan benytte fasttelefonen i hele bedriftslokalet ved hjelp av et Blåtannettverk. Privatpersoner som eventuelt jobber hjemme og bruker telefonen mye kan også dra nytte av en lignende løsning.

I fremtiden mener BT at man også kan benytte seg av IP-telefoni, eller trådløst nettverk på mobiltelefonen. Foreløpig er dette for strømkrevende til å kunne realiseres med samtale over WLAN, og dette er en av grunnene til at man istedenfor har valgt Blåtann.

Foreløpig er det kun Vodafone og British Telecom som har planer om å realisere Bluephone. Men på pressekonferansen i dag var også Ericsson, Motorola og Alcatel representert som samarbeidspartnere, noe som også åpner for at dette kan bli en internasjonal standard i fremtiden.

Om Bluephone noen gang vil bli mulig med Telenors fastlinjenett er usikkert. Det som kanskje gjenstår å se er om Bluephone vil bli mulig sammen med WLAN, noe som igjen er mer sannsynlig vil komme i Norge på grunn av hard konkurranse på bredbåndsmarkedet.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen