Billigere oppdateringer fra Garmin

Garmin har lansert en tjeneste som heter Nümaps Lifetime. Tjenesten innebærer at du kan holde kartene på GPS-en din oppdatert uten å betale for hver oppdatering. I stedet betaler du en engangsavgift på 140 dollar for Europa, tilsvarende 980 norske kroner. 

Dette er en langt billigere løsning enn å kjøpe engangsoppdateringer ofte. For prisen av Nümaps Lifetime får du nemlig bare oppdatere GPS-en to ganger med Garmins pris på engangsoppdateringer. 

Hvorfor oppdatere?

En ett år gammel GPS gjør langt mindre nytte for seg enn en som er oppdatert. Veinettet endrer seg fortløpende. Mens enkelte veier forsvinner og andre omgjøres til enveiskjøringer, bygges det nye veier andre steder. Dersom du skal kunne stole på GPS-en din, må du med andre ord oppdatere den. 

Garmin har avtale med kartleverandøren Navteq, som oppdaterer kartene etter brukernes tilbakemeldinger fire ganger i året. 

Les det i liten tekst

Det er imidlertid noen forbehold i tjenesten. Den heter riktignok Lifetime (livstid), men gjelder kun for én GPS-enhet. Kjøper du deg en ny GPS, må du også kjøpe en ny Nüvimaps Lifetime. 

Dessuten gjelder tjenesten oppdateringer fra Navteq, og ingen andre kartleverandører. Dersom Garmin bytter kartleverandør, får du ikke lenger oppdatere GPS-en til tross for at du fortsatt har en Garmin-GPS med "livstid"-kartoppdateringer. Garmin har imidlertid avtale med Navteq som varer til og med år 2015. 

Dette står oppgitt under tjenesteinformasjonen på Garmins nettsider med skrå skrifttype.

Oppdateringen gjelder de aller fleste bilnavigasjonsløsningene fra Garmin. Her finner du hele listen »

Prisene hos andre produsenter

Tomtom lanserer fire kartoppdateringer i løpet av et år, altså én oppdatering i kvartalet. Kartdataen kommer fra Teleatlas, som også kommer med ny versjon av kartene fire ganger i året. Hver oppdatering for Vest- og Sentral-Europa koster rundt 1000 kroner, og avhenger litt av hvilken GPS du har. Vil du oppdatere bare for Norden koster det rundt 500 kroner.

Mio får kartdata fra Teleatlas, akkurat som Tomtom. Mio oppdaterer imidlertid sine kart to ganger i året i stedet for fire ganger slik som Tomtom. Det koster 649 norske kroner å oppdatere kartene over hele Europa, eller 399 norske kroner for å oppdatere Norden-kartene.

(Kilder: Garmin, Tomtom, Mio)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen