Billigere mobil-GPS

Billigere mobil-GPS

Den engelske brikkeprodusenten Cambridge Silicon Radio (CRS) skal ifølge IDG.no sørge for reduserte kostnader på GPS-navigasjon i mobiltelefoner. Det er klart etter at selskapet tidligere denne uken kjøpte opp både NordNav Technologies AB og Cambridge Positioning Systems Ltd.

Hensikten er ifølge IDG å redusere kostnadene samtidig de skal kunne levere Bluetooth-kretser og GPS-funksjonalitet i samme brikkesett, og dermed også gjøre det mer plassbesparende og effektivt.

Store priskutt
Dagens separate brikker øker produksjonskostnadene med mellom 5 og 10 dollar, noe telefonprodusentene har vært negative til.

Med teknologi fra NordNav, hevder selskapet derimot at de kan redusere kostnaden fra mellom 5 og 10 dollar til under én dollar.

Oppkjøpet av selskap nummer to, Cambridge Positioning Systems vil sørge for teknologi som korter ned den tiden det tar å prosessere satellittsignalene og posisjonere telefonen, det skriver IDG.no.

CRS skal bruke et halvt år på å jobbe med integreringen av GPS-teknologien i sine Bluetooth-brikkesett.

Økt salg
Lavere priser, mindre telefoner og økt tilgjengelighet, vil trolig sette fart i salget av GPS-mobiler. Det er halvannet år siden vi så den første mobiltelefonen med innebygd GPS, men allikevel har ikke salget av disse tatt av.

Nå spår både Sony Ericsson, Nokia og flere andre mobilprodusenter at 2007 er året hvor GPS-mobiler skal begynne sin storhetstid.
Ifølge IDG antar Nokia at salget av GPS-mobiler vil dobles innen en periode på fem år, og at det vil bli solgt 30 millioner mobiltelefoner med GPS-funksjonalitet allerede i 2009.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen