Billigere Memory Sticks

Sony har aldri vært noen stor fan av åpne standarder. Selskapet har som regel utviklet sin egen teknologi som har vært reservert for Sony-kunder, for på denne måten å holde et stramt grep om kundene sine.

I tråd med denne strategien har Sony utviklet sine egne minnekort istedet for å satse på felles standarder. Resten av elektronikk-bransjen har begynt å enes om MMC og SD-kort. Sony har derimot kun utstyrt produktene sine med støtte for det egenutviklede Memory Stick-formatet.

En klar ulempe med dette er at kunder ikke kan bruke kortene de kjøper i annet enn Sonys produkter. En eier av en P900 kan for eksempel ikke bruke minnekortet sitt i andre telefoner eller håndholdte. Og har selvsagt heller ikke mulighet for å bruke andres MMC og SD-kort i sin egen telefon.

En Nokia eller Siemens-eier vil på den annen side fint kunne bruke MMC-kortet sitt i det meste av telefoner og håndholdte datamaskiner på markedet. Denne standardiseringen kommer altså forbrukerene til gode, i form av større fleksibilitet - og ikke minst lavere priser.

Den enerådige satsingen på egne løsninger har nemlig kostet Sonys kunder dyrt. Mens et 256 MB MMC-kort i dag koster 379 kr, må man punge ut nær det dobbelte for et tilsvarende Memory Stick PRO-kort - 630 kr. Og prisforskjellen blir enda større når man kommer opp i større kapasiteter.

Det kan virke som om Sony nå må senke prisene for å holde følge med resten av markedet. Selskapet annonserte tidligere i uken store priskutt. Prisen på en 512 MB Memory Stick PRO-brikke har for eksempel blitt satt ned med over 20 prosent. Lignende kutt har tatt sted over hele linjen med Memory Stick-kort i både det vanlige og det mindre Duo-formatet.

Prisfallet har enda ikke vist seg i norske butikker, som har holdt en jevn pris på Memory Stick-kort de tre siste månedene. Det burde forhåpentligvis endre seg etterhvert som priskuttene sprer seg nedover forhandlerkjeden.

Skal du ut og kjøpe minnekort bør du bruke prisguiden vår. Her kan du sammenligne mellom forhandlerene og finne de billigste minnekortene.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen