Billigere DDR2 fra Corsair


Value-serien må ikke forvirres med "pro"-utgaven XMS2

Dagens DDR2-minne er typisk dobbelt så dyrt som DDR(1) ved samme hastighet, til tross for at DDR2 er tregere på Intel 9xx-plattformens 533 "MHz". En liten sjekk i prisguiden viser at Corsair XMS2 4200 512 MB DDR2 i dag koster rundt 1800 kroner.

Dette kommer derimot til å endres rimelig snart, nå som X-Bit Labs melder at Corsair vil legge DDR2-moduler til "Value select"-serien sin for pengebevisste kunder. Value-serien til Corsair er typisk mye billigere enn de andre produktene fra selskapet, men er fortsatt like testet og undersøkt for kompatibilitet med forskjellige hovedkort. Value-modulene fra Corsair er enda ikke annonsert, men ventes å komme i varianter på 256, 512 og 1GB - både som par og som enkeltmoduler, og kan skru opp konurransen i DDR2-markedet.

DDR2 er ikke raskere per meghertz enn DDR(1) enda, men byr på mange fordeler over dagens standardminne - som for eksempel lavere strømforbruk, bedre stabilitet, bedre klokking og høyere tetthet. De fleste hovedkortprodusentene som kommer med DDR2-produkter i de neste ukene, kommer også til å inkludere muligheter overklokking opp til 600 "MHz" (DDR2-667). Men tilgangstiden veier fortsatt for tungt for at det skal smake for DRD2-533; som typisk er på 4-4-4-4.

(Kilde: X-Bit Labs)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen