Billigere å ringe fra Ghana enn Danmark

Dersom du befinner deg i det vestlige Afrika, nærmere bestemt Ghana, blir det billig å ringe hjem. Faktisk koster det fra bare kroner 3,45 per minutt.

Les mer:
-
Feriemobilen like dyr i år
- Kjempebøter til Telenor
- Mobilsamtale fra månen

Unntatt Netcom
Alle prisene er hentet samme dato, torsdag 4.oktober. Prisene gjelder altså dersom du ringer til Norge mens du befinner deg i henholdsvis Ghana og Danmark.

Som vi ser er det bare Netcom som har en (marginalt) lavere pris fra Danmark enn fra Ghana. Danmarkprisen gjelder bare dersom du ringer fra nettverket til Netcoms danske søsterselskap, Telia Mobile.

Operatør Fra Ghana Fra Danmark
     
Telenor kr 3,45 kr 3,59
Tele2 kr 3,91 kr 5,29
Chess kr 4,40 kr 4,99
     
Netcom kr 4,21 kr 3,50

Hvorfor?

Anders Krokan fra Telenor var behjelpelig med å si noe om hvorfor det var så billig å ringe fra Ghana. Han forklarte at roamingavtalene kan være bedre i enkelte land, og at dette skal gi utslag til kunden. Avtalen i Ghana er meget bra, og muliggjør at man betaler bare 3,45 kroner i minuttet for å ringe hjem med en norsk mobil.

Grunnen til at det er dyrere å ringe fra Danmark, er ikke nødvendigvis at den danske roamingavtalen er dårligere. Telenor eier Sonofon i Danmark, og det er fullstendig mulig å få en gunstig avtale hos seg selv.

Anders Krokan forklarer at Telenor nettopp har forenklet roamingprisene. Selv om Telenor eier nett i både Sverige og Danmark, eier de ikke nett i Finland eller Island. Dette gjør at de opererer med en snittpris for Norden som er akkurat høyere enn prisen fra Ghana.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen