(Bilde: TCL)

Billigere 4K-TV enn dette finner du ikke

6000 kroner for neste generasjons oppløsning?

Ut av det blå har det kinesiske selskapet TCL sluppet en 4K-TV på det amerikanske markedet til under 6000 kroner. 

Begynner på bunnen

Ting går sakte, men TV-markedet forbereder sakte men sikkert for 4K-overgangen, som vil firedoble antallet piksler dagens TV-er har. 

Mens de store gutta som Samsung og Sony har begynt å selge sine 4K-TV-er til mange titalls tusen kroner, er det fint å se at noen andre selskaper begynner helt i andre enden av skalaen. I USA har det nå dukket opp en 50-tommers 4K-TV fra TCL som ikke koster mer enn 1000 dollar, rundt 5900 kroner. 

Det er til og med enda billigere enn den grisebillige Seiki-TV-en vi så tidligere i år, som solgte en 50-tommers 4K-TV til drøye 9000 kroner

Ukjente spesifikasjoner

TCL har ikke røpet mye av spesifikasjonene til TV-en, men vi vet i hvert fall at oppløsningen vil være på 4096 x 2160 piksler. Alt av tredjepartssertifiseringer som THX-lyd er definitivt utelukket, og det er neppe noen avansert programvare på innsiden.

Ifølge Gizmodo er imidlertid TV-en i stand til å oppskalere vanlige HD-signaler til 4K-bilder, slik at alt ser skarpt og fint ut. 

TCLs 4K-TV vil dukke opp i amerikanske butikker i september. La oss krysse fingrene for at vi vil få tilgang til slike TV-er her i Norge også i nærmeste framtid.

(Kilde: Gizmodo)

 

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen