TEST: Billige kvalitets-TV-er
Test

Billige kvalitets-TV-er

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Valg av riktig TV-er slett ingen enkel oppgave når butikkene renner over av modeller. Å gå inn i en av de store butikkjedene for å handle ny TV-er som bli utsatt for så mange valg at man nesten blir snøblind. Utvalget går fra de hysterisk dyre til de ekstremt billige. Problemet blir å velge riktig modell til riktig pris, det er ingen enkel oppgave.

40 eller 42?
I denne testen har vi valgt to kriterier. Prisen på LCD-TV-ene skulle være innenfor et fornuftig område og størrelsen skulle være enten 40 eller 42 tommer. Disse to størrelsene er såpass like og passer like godt inn i et middels tv-rom. Det er ikke noe problem å teste disse to størrelsene mot hverandre og det gir et litt større utvalg å velge i.

Prismessig har vi holdt oss i et noe begrenset segment i og med at vi ville vite hvor gode tv-er man kunne få for under 10 000 kroner. Vi har riktignok også tatt med en TV som koster noe over dette og det var spennende for oss å se om dette vil føre til en kvalitetsheving. Det er viktig å understreke at prisen er at avgjørende moment i denne testen.

Her kan du lese mer om hvordan vi har testet
.

Vi takker Netshop og MPX for utleie av testapparatene.

Sony Bravia KDL-40V4000Totalt sett er dette etter vår mening det beste TV-kjøpet i denne testen. Du får en kvalitetsmessig meget avansert TV til en meget lav pris. Du får også en TV som det er svært enkel å både sette opp og betjene. Dette siste er viktig for de som ikke er velbevandret i TV-oppsett. Sony gjør det enkelt å både forstå og håndtere oppsettet. Skulle vi sette fingeren på noe måtte det være at lyden kunne vært noe bedre. Sist men ikke minst er dette den TV-en som gir det beste bildet.

Her kan du lese hele testen av Sony Bravia KDL-40V4000
.

Pluss: Meget god bildekvalitet, meget god fjernkontroll
Minus: Forbedringspotensial på lydsiden
Pris: Rundt 8.100 kroner.


Samsung LE40A559


Skal vi oppsummere denne TV-en må det være at modellen gir meget god valuta for pengene. Den får et lite trekk på grunn av fjernkontrollen og Sony ligger et meget lite hakk foran når det gjelder fargehåndtering, men vi snakker svært små marginer. På lydsiden synes vi vel at Samsung er omtrent på nivået til Sony, kanskje svakt bedre.

Les hele testen av Samsung LE40A559 her.

Pluss: Meget god bildekvalitet, USB-tilkobling.
Minus: Fjernkontrollen kunne vært bedre.
Pris: Rundt 7.800 kroner.

Samsung LE40656Alt tatt i betraktning er dette en meget god TV. Modellen ligger nok litt over Sony og Samsung A559 i pris og det får bli litt opp til den enkeltes lommebok om man synes dette er verdt pengene. Du får en ekstra HDMI-inngang, et penere utseende og en meget god bildekvalitet for pengene dine. Har du de to tusenlappene som forskjellen utgjør er dette en meget god investering. Lydmessig er den på samme nivå som sin navnebror, og vi ville vel fortrukket å koble den opp mot et lydanlegg som gjør opplevelsen enda bedre. Det gjelder for øvrig alle TV-ene i denne testen.

Les hele testen av Samsung LE40656 her
.

Pluss: Meget god bildekvalitet, Tilkoblingsmulighetene er ekstremt gode
Minus: Fjernkontrollen kunne vært bedre
Pris: Rundt 10.000 kroner.
 
Philips 42PFL5603D


Alt i alt er dette også en svært god TV. Den kommer litt bak de tre på toppen, men det er ikke store kvalitetsforskjellene på de fire TV-ene på toppen. Philips får noe minus på fargehåndtering, men ikke nok til at kvaliteten forringes vesentlig. Lydmessig er den helt grei, men også denne TV-en kunne vært bedre på dette området.

Les hele testen av Philips 42PFL5603D her
.

Pluss: Meget god bildekvalitet, god fjernkontroll.
Minus: Noe oransje i rødt.
Pris: Rundt 9.000 kroner.

Hitachi L42VP01U


Totalt sett er dette en helt grei TV, ikke minst prisen tatt i betraktning. Du får ganske mye TV for pengene, selv om det er en del ting som kunne vært forbedret noe. Når det gjelder lyden er den på et greit nivå, verken mer eller mindre. Vi skal heller ikke glemme fjernkontrollen som har et behov for en renoveringsjobb. Er du på et meget begrenset budsjett og har tatt med dine siste kroner kan dette være valget som passer deg.

Les hele testen av Hitachi L42VP01U her.

Pluss: Meget billig.
Minus: Kun to HDMI, Svakheter i kontrast.
Pris: Rundt 7.100 kroner.

Tatung V42MMFJ-ET2


Vi er nå i den nedre delen av testen. Vi synes ikke Tatung helt lever opp til sitt ellers ganske gode rykt med denne TV-en. Til det er prisen for høy i forhold til det du får tilbake. Bildet den tilbyr har som sagt en god del forbedringspotensial og når den heller ikke kan vise til de store andre finessene kommer den litt til kort. Fjernkontrollen må pusses opp og lyden er ikke særlig imponerende. Totalt sett ikke en TV vi ville løpt ut for å kjøpe.

Les hele testen av Tatung V42MMFJ-ET2 her
.

Pluss: Billig,
Minus: Kun to HDMI, Svakheter i farge, kontrast og sortnivå. Elendig fjernkontroll
Pris: Rundt 8.100 kroner
 
Zepto Pantheon A42


Totalt sett havner denne TV-en sammen med Tatung. Den er noe dyrere, men kvalitetsmessig omtrent på samme nivå. Den er kanskje litt penere og fjernkontrollen er definitivt en bedre løsning rent utseendemessig. Poenget er imidlertid at det ikke står i forhold til prisen. Her vil du tjene enormt med å kaste inn noen ekstra hundrelapper ekstra og ta en Philips i stedet hvis du på død og liv vil ha 42 tommer. Etter vår mening burde du heller spare noen hundrelapper og ta testvinneren fra Sony i stedet. Den er riktignok to tommer mindre, men kvalitetsmessig et hav foran.

Les hele testen av Zepto Pantheon A42 her.

Pluss: OK utseende, god fjernkontroll
Minus: For dyr, svakheter i bildekvalitet
Pris: Rundt 8.700 kroner.

Grundig Vision 7Grundig faller for eget grep i prissettingen. Deres modell blir såpass mye dyrere enn de andre i testen at den ikke klarer å nå opp på skalaen. Dette er testens dyreste TV og da må man kunne forvente spektakulære ting, ikke minst når vi ser hva som presteres av Sony og Samsung. Dessverre er ikke bildekvaliteten mer enn helt grei, og tilkoblingsmessig faller også Grundig i den lavere delen av testsjiktet.

Les hele testen av Grundig Vision 7 her.

Pluss: Godt utseende, pen fjernkontroll
Minus: Alt for dyr, kun to HDMI
Pris: Rundt 11.000 kroner.
 

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen