Billig tøffing

Vanntette og støtsikre kameraer har i lengre tid kostet betydelig mer enn tilsvarende kamera i normalutgave, men når Olympus nå slipper sitt Mju Tough 3000 så priser de det ikke så rent lite aggressivt. Selv om det ikke dreier seg om noen toppmodell i klassen, så er en veiledende pris på kr 1999,- for et kamera som ikke bare er vanntett ned til tre meters dybde, støtsikkert for fall opp til (eller ned fra, om du vil) halvannen meter, og som i tillegg har ripebeskyttet overflate og tåler frost ned til -10 grader absolutt ikke verst!

Foruten sitt robuste ytre kan Mju Tough 3000 skilte med 3,6x optisk zoom, tilsvarende 28-102 mm brennvidde ved fullformat, med en største blender på f/3.5-5.1. Megapikseltallet er 12, opptakskvaliteten i videomodus er 720p, og skal du vise film eller bilder på TV-en så har det også muligheter HDMI-tilkobling.

Mju Tough 3000 har 1 GB internminne, slik at man faktisk har litt å gå på om man skulle miste minnekortet i dypet eller steinura, men på lagringsfronten er det ikke det som er det mest spennende med dette kameraet: Olympus ser nemlig ut til endelig å ha droppet xD-kortene! Mju Tough 3000 har i likhet med dagens andre lanseringer fra Olympus fått støtte for SD/SDHC-kort, og alle tegn til det aldrende xD-formatet er endelig borte.

I følge våre tester har Olympus tidligere slitt litt med bildekvaliteten på sine vanntette kameraer, men Erik Skjerve i Olympus Norge lover oss at bildekvaliteten denne gang skal være på topp, vel vitende om at det vanker hensynsløs mobbing fra vår side dersom det viser seg at han ikke har sine ord i behold. Vi håper vi slipper det.

Salgsstart på Olympus Tough 3000 blir en gang i mars, så du har god til til å skaffe deg et eksemplar før du drar på ferie. Skal du til sydlige strøk og fotografere under vann, bør du lese vår artikkel om nettopp dette.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen