Billig superzoom i lomma

Sony H55 har samme design som HX5.
Sony H55 har samme design som HX5.

Den heteste kameratypen blant kompaktkameraene for tiden er uten tvil lommekameraene med lang zoom. Alle produsentene har dette nå, og i dag har Sony lansert en ny modell.

Rimelig

Denne gangen er det en rimelig modell som ikke tar mål av seg å konkurrere på spesifikasjoner med de store, men som heller tilbyr noe som ser ut til å være et anstendig alternativ til de med litt slankere lommebok.

Sony Cyber-shot DSC-H55 høres ut som en etterfølger etter H50. Men siden H50 var et stort ultrazoomkamera og H55 er et lite lommekamera, kan det ikke regnes som det.

Les testen vår av H50 her.

Men av utseende er det mye likere HX5, som ble lansert tidligere i år. Designen er faktisk nesten helt identisk med unntak av noe av merkingen og enkelte knapper. Objektivet ser ut til å være det sammen, nemlig en 10x zoom med brennvidde tilsvarende 25-250mm, som er et ganske utmerket zoomområde, og sjelden til å være på et rimelig kamera som dette.

Baksiden er også nesten identis med storebror HX5.
Baksiden er også nesten identis med storebror HX5.

Borte er naturligvis GPS og slike ekstra fancy funksjoner, men Sony har valgt å beholde bildestabilisatoren, det slanke designet, et godt tommelgrep og andre ting som er viktig for bruken. Bildebrikken er ikke den samme som i storebroren. I H55 er det en vanlig Super HAD CCD brikke, og ikke den nye, bedre Exmor R-brikken. Det er selvfølgelig synd, men ikke annet enn å forvente.

Du kan ta opp video i 720p, og kameraet kan bruke SD-kort i tillegg til MemoryStick.

Så blir spørsmålet hvor rimelig dette kameraet blir. HX5 er tilgjengelig i mange nettbutikker til priser fra ca 2600 kroner. H55 har en veiledende pris på 2500,- kroner, men må langt under denne prisen for at det skal bli aktuelt å velge den i stedet for HX5. En butikkpris på under 2000 må vi forvente kort tid etter at kameraet blir tilgjengelig i slutten av mars.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen