Billig speilrefleks fra Pentax

Se større bilder i produktguiden

I likhet med Nikons lanseringer av speilreflekskameraer tidligere i vår, så har ikke Pentax gjort de helt store endringene på dette kameraet i forhold til *istDS. Men så er det bare 8 måneder siden *istDS ble lansert, så det er ikke så rart.

Den endringen det er lettest å legge merke til er at kameraet har fått større skjerm. Pentax har klart å få plass til en 2,5 tommers LCD-skjerm på dette kameraet, og det er vel det største på noe speilreflekskamera – et eksempel til etterfølgelse for de andre produsentene. Pentax har lagt inn en mulighet for auto-ISO, så kameraet kan velge dette for deg, og du slipper å forholde deg til det.

Bortsett fra at vekten er marginalt redusert, er de andre endringene stort sett nedgraderinger for å gjøre kameraet billigere, og kanskje for å unngå at det konkurrerer med storebroren.

- Antallet fokuspunkter er redusert fra 11 til 3.
- Bufferen for seriebilder kan nå romme opp til 5 bilder i JPEG og 3 bilder i RAW.
- Ikke støtte for høyhastighets blitssynkronisering
- Penta-prisme er byttet ut med penta-speil i søkeren, og søkeren har 0,82x forstørrelse.

Se større bilder i produktguiden

Utover dette, bruker kameraet en annen mattskive, menyene finnes på to nye språk – svensk og nederlandsk, og kameraet blir tilgjengelig i sølv i tillegg til svart.

Så vidt vi kan se, er dette endringene som er gjort. Vi vet ikke om det er gjort optimaliseringer på bildekvalitet, eller algoritmer som behandler bildet etter eksponering. Pris og tilgjengelighet er heller ikke kjent i skrivende stund.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen