TEST: Billig Razr-klone
Test

Billig Razr-klone

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Testresultater

Motorola W220

Positive ting Bra batteriGode tasterFM-radio
Negative ting Mangler all funksjonalitetLite minneDårlig skjerm
Totalinntrykk
Totalinntrykk score : 3
Prisklasse
Prisklasse score : 6
Menynavigering
Menynavigering score : 3
Brukervennlighet
Brukervennlighet score : 3
Design
Design score : 4

Testresultater

Motorola W220

Positive ting Bra batteriGode tasterFM-radio
Negative ting Mangler all funksjonalitetLite minneDårlig skjerm
Totalinntrykk
Totalinntrykk score : 3
Prisklasse
Prisklasse score : 6
Menynavigering
Menynavigering score : 3
Brukervennlighet
Brukervennlighet score : 3
Design
Design score : 4
Vår egen lille kamp mot Motorolas designavdeling fortsetter derfor. Fint og flott at Motorola egenhendig revolusjonerte mobilbransjen med Razr-mobilen. Nå er det imidlertid på tide å endre litt på oppskriften. Hver eneste Motorola-mobil ser mer eller mindre lik ut om dagen.

Sprek billigmobil
Allikevel sitter vi faktisk igjen med et relativt godt inntrykk av designet på W220. For selv om valget av materialer gir brukeren en liten plastikkfølelse. Allikevel er mobilen utformet med linjer og farger som ser moderne ut.

Som sagt er denne mobilen støpt i Razr-formen. Det sees ikke minst på dimensjonene som er på 95 x 46 x 16,7 mm. Tykkelsen er dermed ikke langt unna inspirasjonskilden. Vekten er på 93 gram og gjør at telefonen ligger meget behagelig i hånden.

Tastene på Motorola W220 er gode. Størrelsen på tastene er bra og responsen er god. En telefon som fungerer meget godt til tekstmeldinger.

Elendig skjerm
Skjermen på sin side er langt fra bra. Fargene er slappe og oppløsningen sender den rett ned blant de dårligste vi har testet på lang tid. 128 x 128 punkter er for dårlig i 2007, selv på en billigmobil.

Skjermen gjør også sitt til at menysystemet blir svakere. Når det er sagt, må vi påpeke brukervennligheten på denne mobilen faktisk er helt grei. Den ligger hverken blant de beste eller dårligste mobilene på dette punktet.

Mangler all funksjonalitet
Motorola W220 er som sagt en mobiltelefon i startsegmentet. Prisen ligger på rundt 800 kroner uten subsidier. Da er det ikke overraskende at det ikke er snakk om noen avansert telefon.

Allikevel er vi en smule overrasket over hvor lite funksjonalitet Motorola faktisk er utstyrt med. Den har ikke støtte for 3G eller EDGE, men det er for så vidt greit for en slik telefon. MP3-spiller og kamera glimrer også med sitt fravær.

At den heller ikke har støtte for hverken Bluetooth eller infrarød overføring setter vi større spørsmålstegn ved.

Dårlig plass
Telefonen er også blottet for minne. Den har ikke støtte for minnekort og det tilgjengelig minnet på telefonen er på minimale 0,5 megabyte. Dette betyr at det kun er plass til den aller mest nødvendige informasjonen.

Nedlasting av spill blir derfor mer eller mindre meningsløst. Dagens spill vil føre til at minnet er fullt nesten før første spill er ferdig nedlastet.

Noen få plusser
Etter alle disse manglene er det nesten med sjokk vi oppdager at telefonen har såkalt trebåndsstøtte. Dette betyr at den enkelt kan brukes i USA. Et greit alternativ for de som trenger en billigmobil til reisen.

Vi er enda mer overrasket over at W220 har innebygd FM-radio. Langt dyrere telefoner har ikke engang FM-radio så Motorola skal ha det for denne. Et flott tillegg som skjuler litt av skuffelsen for mangelen på annen underholdning.

Lyden i telefonen er bra, både når det gjelder talekvalitet og i forbindelse med FM-radioen. Batteriet på denne mobilen er også blant det bedre vi har testet. Med relativt aktiv bruk varte batteriet i to dager før vi ble nødt til å lade.

Bedre valg
Motorola W220 er uten tvil en mobil i startsegmentet. Av funksjonalitet verdt å nevne er kun tale, tekstmeldinger og radio. Det er helt greit for en såkalt basistelefon. Når batteriet også er blant de bedre om dagen er dette et godt valg for de som ikke har behov for mer enn den helt nødvendigste funksjonaliteten.

Prisen synes vi faktisk ikke er lav nok. Det er ikke mange kronene som må legges til for at du skal få en telefon som er langt bedre, men alt kommer jo an på behovsområdene. Mange vil nok klare seg godt med denne mobilen.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen