Billig og enkelt fra SE

Sony Ericsson har lenge hatt hovedfokus på profftelefoner. Dette har gitt selskapet mye oppmerksomhet blant proffbrukere og mobilentusiaster, men har samtidig ført til at selskapet nå mangler tilstedeværelse i de lave prissegmentene.

Sony Ericsson varsler nettopp derfor nå økt fokus på vanlige mobilbrukere og lanserte i den sammenheng i dag to nye modeller for lavprismarkedet.

T290i - en telefon, intet mer

T290i er en oppgradering av Sony Ericssons eldre T230, som vi testet tidligere i år. T290i vil i likhet med sin forgjenger ha en fargeskjerm med oppløsningen 101 x 80 punkter. Skjermtypen skal visstnok være STN og fargedybden være 4096 farger.

Telefonen vil ikke ha kamera, men til gjengjeld ha MMS og GPRS klasse 8. Man vil også kunne sende e-post til og ha mulighet for å surfe på nettet via WAP. Telefonen har desverre kun WAP 1.2.1 som i vil si at man ikke kan se høyoppløste bilder i nettleseren.

T290i blir etter all sannsynlighet en av de siste telefonene fra Sony Ericsson med den innebygde spillmotoren Mophun. Mophun er i dag historie i samtlige av Sony Ericssons mest avanserte modeller. Mange spill blir det nok uansett ikke snakk om, ettersom modellen kun har 400 KB med minne innebygget. Dette holder omtrent til 5 litt avanserte spill.

Den eneste nevneverdige forskjellen fra T230 vil være at oppfølgeren får innebygget høyttalerfunksjon. Dette er noe vi har savnet på alle Sony Ericssons tidligere modeller, og det er derfor bra at selskapet nå prioriterer dette.

J200i - kun for asiatene?

J200i er en betydelig mer interessant telefon, og er vesentlig mer avansert enn sin søstermodell i T-serien. For det første vil telefonen ha en STN-fargeskjerm med en noe kraftigere 128 x 128 punkters oppløsning og 4096 fargers fargedybde. For det andre vil J200i ha trippelbånd, slik at den kan også kan anvendes på andre siden av Atlanteren.

J200i mangler i likhet med T290 kamera, men ha et mye større minne på 12 MB. Telefonen vil også ha infrarød port, slik at man kan sende filer til andre telefoner samt GPRS klasse 8 og e-post.

Utrolig nok kan man ikke sende MMS med telefonen, noe som har vært standard på så godt som alle telefoner som har blitt lansert i år. Vi kan ikke forstå hvorfor Sony Ericsson har valgt bort dette i en telefon som faktisk er datert anno 2004!

Ellers ser J200i ut til å være fokusert mot de underholdningsbevisste. Telefonen har innebygget Mophun-spillmotor slik at man kan skifte ut og laste ned nye spill etter ønske. Brukeren kan også skifte tema på menyene eller laste ned nye ringetoner og bakgrunner.

Foreløpig ser det ut til at kun T290i vil komme til norske butikkhyller. J200i er forbeholdt det asiatiske markedet i første omgang, og vil lanseres der umiddelbart. T290i skal derimot lanseres globalt, og det en gang ut på nyåret i følge pressemeldingen til Sony Ericsson.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen