Billig og bra sommerkamera

Nå rett før ferien er det mange som vurderer å kjøpe seg et videokamera for å forevige sommerminnene. Selv om det i dag finnes både HD-video og alle slags stilige finesser, er det absolutt ikke alle som har bruk for så avanserte kameraer.

Til vanlig familie-bruk, er faktisk noen av de rimeligste kameraene mer enn bra nok for de fleste. Vi har derfor plukket ut tre gode videokameraer for under 3000 kroner. Alle kameraene tar opp på miniDV-kassetter.

Disse tre kameraene har alle utmerket seg i tester i det anerkjente britiske videomagasinet Digital Camera. Her testes det meste av videokameraer som kommer på markedet, og heldigvis har magasinet også tatt seg tid til å teste billigmodellene.

JVC GR-D340
JVC er kjent for å dominere billligmarkedet av videokameraer, og det er tydelig at de også har greie på kameraer i budsjettklassen. Med norske priser fra 2500 kroner (dinpris.no), kan kameraet by på imponerende bildekvalitet.

Kameraet stikker av med toppkarakteren 94 prosent hos Digital Camera, og det ble også kåret til det beste budsjettkameraet i 2006.

GR-D340 har også rikelig med funksjoner, med både manuelle innstillinger og gode modusprogrammer.

32 x optisk zoom, Widescreen(16:9)-format og ekstern mikrofonutgang er for eksempel sjeldent å finne i denne prisklassen.

Likevel er kameraet svært brukervennlig, og Digital Camera mener en skikkelig nybegynner også vil få flotte resultater bare ved å benytte seg av Auto.

Bortsett fra at kameraet riktignok har et ganske typisk budsjettutseende, vil man på de fleste andre områder kunne forveksle det med kameraer til dobbelt så høy pris.

Canon MV880X

Også Canon kan imponere med mange funksjoner på Canon MV880X. Likevel kommer det til en pris på rundt 2700 norske kroner (kelkoo.no)

Blant funksjonene som imponerer er Canons Night-shot-funksjon, Widescreen(16:9)-format og14 x optisk zoom. Den innebygde mikrofonen gjør også en solid jobb.

I filming i lite lys, som for eksempel innendørs, merker man at modellen sliter mer. Dette er typisk for rimelige videokameraer. Utendørs mener derimot Digital Camera at videokvaliteten er utmerket, med skarpe realistiske farger, og minimalt med bildestøy.

De gir kameraet derfor karakteren 90 prosent, og fire av fem stjerner på både brukervennlighet, funksjoner, lyd- og bildekvalitet og valuta for pengene. Kameraet får også utmerkelsen ”Redaktørens utvalgte”.

Sony DCR-HC27

Sony er også kjent for gode videokameraer, og HC27 er en litt ferskere modell på markedet enn de to over.

Digital Camera lar seg med dette kameraet først og fremst imponere av bildekvaliteten. Testeren mener den til og med er utmerket innendørs, med naturlige farger og masse detaljer.

Funksjonene er derimot ikke fullt så imponerende som for de to andre modellene. Man savner for eksempel widescreen-skjerm og flere manuelle innstillinger.

De enkle funksjonene bidrar likevel til at brukervennligheten er på topp, og Sonys trykksensitive skjerm gjør det enkelt å bla i menyene.

For dem som stort sett holder seg til de automatiske innstillingene, vil man få et svært flott kamera med Sony DCR-HC27. Modellen får utmerkelsen ”Redaktørens utvalgte” og karakteren 88 % av Digital Camera.

Med priser fra 2200 norske kroner (dinpris.no), er også dette et videokamera som gir deg masse for pengene.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen